Ми у Facebook
26.03.2016, 19:00

Топ-5 звичок, які прискорюють старіння

Так швидко пролітають дні і не встигнемо оглянутися, як перші зморшки почнуть з'являтися на нашому обличчі. Що ж насправді сприяє швидкому старінню, крім часу, і чи є ліки від цього?
Старіння - процес дійсно неминучий, а от в якому віці ви з цим стикнетеся - вирішувати вам.

Як виявляється, раннє старіння залежить не стільки від прожитих років, скільки від якості та темпу життя. То які ж саме звички прискорюють процес старіння?

1. Надмірна завантаженість. Якщо кожен ваш день наповнений безкінечними справами, проблемами, відсутністю часу - тоді не дивуйтеся, якщо зовсім скоро у вас з'являться перші зморшки. Намагайтеся виконувати всі справи послідовно і не ставте перед собою надзавдань, якщо не маєте змоги їх реалізувати.

2. Любов до солодкого. Солодощі - це не лише зайва вага, а й наближення старості. Молекули цукру, що містяться в десертах, притягують до себе жири і протеїн, які в свою чергу призводять до втрати здорового блиску шкіри, тонусу та утворення синців під очима, ну і зморшок. Щоб уникнути таких наслідків солодкі десерти намагайтеся замінювати фруктами чи медом.

3. Хронічне недосипання. Сон - важлива складова повноцінного функціонування організму, а тому ігнорування цього факту може призвести до виникнення синців під очима та навіть скорочення тривалості життя. Якщо ви відчуваєте нестачу сну, що супроводжується розсіяністю, втомою, збільшенням ваги, намагайтеся знаходити більше часу для цього.

4. Сидячий спосіб життя. Британські вчені провели дослідження і з'ясували - люди, які постійно засиджуються перед телевізором чи за комп'ютером, наближають своє старіння. Якщо ж ваша діяльність тісно пов'язана з сидячим способом життя - необхідно влаштовувати собі перерви по 30 хв, займатися спортом. Доведено, що люди, які витрачають дві години на тиждень на тренування, живуть на 10-13 років довше.

5. Використання сонцезахисних кремів. Ультрафіолетові промені - головний ворог вашої молодості. Тому про захист шкіри від сонця варто дбати не лише на пляжі, але і під час будь-якого перебування на сонці. Тому крем із захистом від сонця зі ступенем від 30 до 50 вкрай необхідний навіть під час хмарності.

За матеріалами: ukr.segodnya.ua.

Статті до теми:

10 помилок макіяжу, які вас старять

Жива Cпіруліна — «ідеальна їжа, що уповільнює старіння»

Корейський професор обіцяє “молодість у таблетках”





На правах реклами