29.03.2016, 09:00
З чого виготовляють сучасний майонез
Основні інгредієнти натурального майонезу - рослинна олія і жовтки. Що входить до майонезу, який ми купуємо в магазині?
Якщо заощадити і частину олії замінити на воду, а замість жовтків використовувати загусники і стабілізатори, вийде майонезний соус. Калорій і жиру в такому продукті менше і коштує він, як правило, дешевше. Ось тільки хімії тут більше, ніж у майонезі. Дієтологи не радять їсти такий соус. Краще віддати перевагу звичайному майонезу.
Чому дорожчає гречка
Згідно із стандартами, добавки з кодом «Е» в майонезі допустимі. Найчастіше виробники використовують модифікований крохмаль і камеді - гуарову і ксантанову, які роблять консистенцію майонезу більш густою. Однак, продукту з правильним співвідношенням масла і яєць ці добавки не потрібні. Складно обійтися майонезу тільки без консервантів - сорбінова кислота (Е-200) продовжує термін зберігання продукту до півроку.
Лише третина масла в Україні справжня, решта - підробка
Помітили у списку інгредієнтів яєчний меланж? Це суміш білків і жовтків, яка застосовується в промислових масштабах для зручності. Користі в меланжу стільки ж, скільки у звичайних яйцях. Менш корисний тільки яєчний порошок. Оцтова кислота надає майонезу пікантність. М'якшу лимонну використовують для делікатесних видів майонезу. Наприклад «оливкових». До речі, оливкова олія в одноімeнному соусі присутня лише в невеликих кількостях. Основний обсяг займає більш дешева соняшникова олія.
Упаковка повинна бути герметичною. Купуючи майонез у скляній банці, переконайтеся в тому, що соус всередині має однорідну консистенцію і не розшаровується. Велика кількість бульбашок у майонезі говорить про порушення умов зберігання.
За матеріалами spojivach.info
Чому дорожчає гречка
Згідно із стандартами, добавки з кодом «Е» в майонезі допустимі. Найчастіше виробники використовують модифікований крохмаль і камеді - гуарову і ксантанову, які роблять консистенцію майонезу більш густою. Однак, продукту з правильним співвідношенням масла і яєць ці добавки не потрібні. Складно обійтися майонезу тільки без консервантів - сорбінова кислота (Е-200) продовжує термін зберігання продукту до півроку.
Лише третина масла в Україні справжня, решта - підробка
Помітили у списку інгредієнтів яєчний меланж? Це суміш білків і жовтків, яка застосовується в промислових масштабах для зручності. Користі в меланжу стільки ж, скільки у звичайних яйцях. Менш корисний тільки яєчний порошок. Оцтова кислота надає майонезу пікантність. М'якшу лимонну використовують для делікатесних видів майонезу. Наприклад «оливкових». До речі, оливкова олія в одноімeнному соусі присутня лише в невеликих кількостях. Основний обсяг займає більш дешева соняшникова олія.
Упаковка повинна бути герметичною. Купуючи майонез у скляній банці, переконайтеся в тому, що соус всередині має однорідну консистенцію і не розшаровується. Велика кількість бульбашок у майонезі говорить про порушення умов зберігання.
За матеріалами spojivach.info
Інші статті рубрики:
На двох вулицях Рівного 25 квітня не буде води
Завтра, 25 квітня, з 09:00 до 17:00 через ремонтні роботи на водопроводі буде тимчасово відсутнє водопостачання на двох вулицях.
переглядів: 186
Ціни на газ у 2024 році не зростатимуть
Нафтогаз продовжив фіксований тариф на газ для населення на ще один рік
переглядів: 236
Як зробити так, щоб бузок довше квітнув: поради та правила догляду
Фахівці стверджують, що головним секретом його довгого свіжого цвітіння є правильний зріз.
переглядів: 215
Як міцно заснути за 10 секунд: надійний військовий метод
Цим методом користуються військові США. Виконайте кілька простих вимог, аби миттєво поринути у сон.
переглядів: 458
У Рівному можна безкоштовно записатися у бібліотеку
У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці оголосили акцію - упродовж кількох днів можна безкоштовно отримати читацький. Це приурочили до Всесвітнього дня книги та авторського права.
переглядів: 421