Ми у Facebook
29.03.2016, 09:00

З чого виготовляють сучасний майонез

Основні інгредієнти натурального майонезу - рослинна олія і жовтки. Що входить до майонезу, який ми купуємо в магазині?
Якщо заощадити і частину олії замінити на воду, а замість жовтків використовувати загусники і стабілізатори, вийде майонезний соус. Калорій і жиру в такому продукті менше і коштує він, як правило, дешевше. Ось тільки хімії тут більше, ніж у майонезі. Дієтологи не радять їсти такий соус. Краще віддати перевагу звичайному майонезу.

Чому дорожчає гречка


Згідно із стандартами, добавки з кодом «Е» в майонезі допустимі. Найчастіше виробники використовують модифікований крохмаль і камеді - гуарову і ксантанову, які роблять консистенцію майонезу більш густою. Однак, продукту з правильним співвідношенням масла і яєць ці добавки не потрібні. Складно обійтися майонезу тільки без консервантів - сорбінова кислота (Е-200) продовжує термін зберігання продукту до півроку.

Лише третина масла в Україні справжня, решта - підробка

Помітили у списку інгредієнтів яєчний меланж? Це суміш білків і жовтків, яка застосовується в промислових масштабах для зручності. Користі в меланжу стільки ж, скільки у звичайних яйцях. Менш корисний тільки яєчний порошок. Оцтова кислота надає майонезу пікантність. М'якшу лимонну використовують для делікатесних видів майонезу. Наприклад «оливкових». До речі, оливкова олія в одноімeнному соусі присутня лише в невеликих кількостях. Основний обсяг займає більш дешева соняшникова олія.

Упаковка повинна бути герметичною. Купуючи майонез у скляній банці, переконайтеся в тому, що соус всередині має однорідну консистенцію і не розшаровується. Велика кількість бульбашок у майонезі говорить про порушення умов зберігання.

За матеріалами spojivach.info





На правах реклами