Ми у Facebook
06.04.2016, 14:00

Екскурсія Рівненською обласною дитячою лікарнею у програмі “Моя робота”

У новому випуску програми “Моя робота”, що виходить на рівненському інформаційному порталі OGO.ua, знімальна група проекту побувала на екскурсії у Рівненській обласній дитячій лікарні.
В програмі "Моя робота" знімальна група поспілкувалася з головним лікарем, депутатом Рівненської обласної ради Віталієм Бойком та побачила чимало відділень, і що найголовніше – почула відгуки маленьких та дорослих відвідувачів закладу.

Рівненська обласна дитяча лікарня, створена 1989 року, є багатопрофільним лікувально-профілактичним закладом. Лікарня надає кваліфіковану, спеціалізовану, консультативну, поліклінічну, стаціонарну, планову та виїзну допомогу рівненським дітям. Лікарня також є центром організаційно-методичного керівництва дитячими лікувально-профілактичними закладами області. Лікарня пройшла акредитацію Міністерства охорони здоров'я та відповідає Міжнародним стандартам системи якості ISO.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

Головний лікар РОДЛ Віталій БОЙКО (на фото) – професіонал своєї справи, який докладає усіх зусиль для того, щоб кожен маленький мешканець нашої області був здоровим та щасливим.



– Віталію Ярославовичу, хотілося б почати розмову з тієї ситуації, яка нині існує в українській медицині. І до чого маємо прагнути?

– Медицина – це сфера, яка безумовно так чи інакше стосується кожного. Мова йде не тільки про хвороби чи лікування, але чимало подій нашого життя тісно пов'язані саме з медичною сферою. Американський досвід показує, що кожна родина має свого лікаря та адвоката. І я мрію про те, що ми дійдемо до того ж, що у нас кожна українська сім'я матиме свого сімейного лікаря. Хочеться, щоб це не була формальність, а реальна робота. Щоб лікар працював на належному рівні і не просив від пацієнтів матеріальних заохочень для своєї роботи. Тим самим пацієнти будуть максимально здоровими та щасливими.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

– Ви оптиміст, вірите, що Україна матиме світовий рівень медицини?

– Так просто повинно бути, бо ми цивілізована держава, про яку почув увесь світ. Наших людей цінують за розум, працьовитість, але прикро, що ці професіонали не можуть реалізувати себе на батьківщині. В Україні вони не мають достойної зарплатні, щоб залишатися тут. Чому я про це кажу? Бо це все стосується і медицини. Економіка та медицина — сфери, які тісно пов'язані між собою.

Медицина — це дуже дороговартісна сфера, бо все коштує великих грошей. Це і обладнання, і медикаменти... Тому чимало країн світу не можуть дозволити собі соціальну медицину. В таких випадках влада шукає різні напрямки: страхова медицина, гранти, кошти пацієнтів. Але це все робиться задля єдиної мети — якісна медицина. Звісно, нам до цього ще далеко, але ми у це віримо!

– Якщо говорити про ваш колектив, то він був би готовий до переможних змін?

– Наш колектив знає і підтримує меседж про те, що ми точно будемо в Європі. Колектив Рівненської обласної дитячої лікарні має прогресивні ідеї і прагне розвиватися. Наші працівники вміють правильно спілкуватися з дітьми та знаходити контакт з батьками. Важливо, щоб лікарю довіряли, бо це справді важливо. В лікуванні дорослих такого немає, у нас же треба бути особливо толерантним та виваженим. Ми хочемо, щоб у нашій лікарні було саме так, і на це ми налаштовуємо наш колектив.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ


– Що потрібно для того, щоб медики були психологічно готові до втілення європейських принципів у життя?


– Наш колектив не просто говорить і чекає втілення цих принципів. Ми вже робимо до цього конкретні кроки. Так, наші працівники відвідують курси, конференції, семінари. А рівненська обласна дитяча лікарня налагодила тісну співпрацю з багатьма країнами світу. Медики бачать, що там люди психологічно інші, вивчають і втілюють принципи роботи, які побачили. Це інша сторона медицини, до якої нам треба прагнути. Я вважаю, що оплата за роботу повинна бути погодинною. Треба, щоб люди знали, що якщо будуть краще працювати, то краще зароблятимуть. Бо завжди від медичних працівників всі багато хочуть, але держава не поспішає про нас дбати. Вже зараз ми не чекаємо “манни з неба” і шукаємо спонсорів, які нам допомагають. Тим самим намагаємося робити все можливе для маленького пацієнта, щоб він був здоровий і отримував якісну медицину.



ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ






На правах реклами