Ми у Facebook
25.04.2016, 08:20

Нацбанк дозволив перекази від родичів у доларах та євро

Які кошти і в яких випадках тепер можна зараховувати на власні рахунки українців в іноземній валюті.
14 квітня 2016 набула чинності постанова правління НБУ №256 від 12 квітня 2016 року, яка дозволяє зараховувати на власні рахунки іноземну валюту, отриману від родичів у безготівковій формі, кошти, зараховані за рішенням суду або за рішенням інших органів (посадових осіб), яке підлягає примусовому виконанню, а також доходи за цінними паперами.

Робота в Польщі – вакансії, зарплата, умови працевлаштування

Про це повідомляється на офіційному сайті Національного банку України.

Раніше іноземну валюту мали продати на міжбанку й отримувачу зараховували еквівалент у гривні. В інвалюті зараховували лише проценти за залишками коштів на власному або вкладному (депозитному) рахунках, кошти, які надходять з іншого власного рахунка цієї фізичної особи та кошти, які вносяться готівкою власником цього рахунка.

Рівнянам буде легше виготовити закордонний паспорт

Нагадаємо, 29 лютого 2016 року Правління НБУ затвердило постанову №123, якою чітко окреслило коло осіб, які розуміються в якості "родичів".

Починаючи з 2 березня поточного року, це поняття охоплює батька, мати, вітчима, мачуху, сина, дочку, пасинка, падчерку, бабу, діда, прабабу, прадіда, внуків, правнуків, брата, сестру (повнорідних і неповнорідних), двоюрідних братів і сестер, тітку, дядька, племінницю, племінника, усиновлювача, усиновленого опікуна чи піклувальника, особу, яка перебуває під опікою або піклуванням, чоловіка, дружину, інформує Gazeta.ua.





На правах реклами