Як виготовити натуральні барвники для крашанок
Для початку у невелику каструлю налийте 1 л води і додайте туди 2 ст. ложки білого винного оцету. Поставте воду на вогонь і закип'ятіть. У киплячу воду можете додати продук, з якого плануєте виготовити барвник. Варіть його на слабкому вогні до 30 хв. Після чого барвник охолодіть і процідіть через сито і вже потім помістіть туди яйця.
Якщо ж ви плануєте фарбувати яйця в різні кольори, до розчину води з оцетом можна додавати різні продукти:
1. Жовтий. До киплячої основи додайте 3 ст.л. куркуми, прокип'ятіть ще кілька хвилин, охолодіть і фарбуйте яйця за вищевказаною схемою.
2. Рожевий. Наріжте 4 склянки сирого червоного буряка, додайте до киплячої основи, проваріть 30 хв. і фарбуйте яйця у звичний спосіб. Не лякайтеся, якщо спочатку яйця будть темно-коричневими. Коли вони висохнуть, колір стане більш світлим.
3. Синій. 3 склянки дрібно нарізаної синьої капусти додайте до води з оцетом, прокип'ятіть і фарбуйте яйця. Якщо ви хочете, аби крашанки були блакитними, залиште їх в розчині на 30 хв. Якшо ж хочете отримати синій колір - залиште яйця в барвнику на ніч в холодному місці.
4. Помаранчевий. Цей барвник більш традиційний для багатьох. До води з оцетом додайте 4 склянки цибулиння, прокип'ятіть і фарбуйте яйця. Для отримання насиченого кольору крашанки залиште в цибулинні на ніч, бажано в холодильнику.
5. Сріблястий колір. В глибокій посудині з'єднайте 2 склянки води і стільки ж замороженої чорниці. Почекайте, доки суміш нагріється до кімнатної температури, тоді розімніть ягоди, залиште на 1 год. і процідіть. Викладіть яйця в барвник і залиште на ніч в холодильнику.
Гарних свят!
За матеріалами: ukr.segodnya.ua.
Статті до теми:
Поради рівнянам до Великодня: оригінальні ідеї для оздоблення пасхальних яєць [+Фото]
Рецепти до Великодня: великодні яйця з желе [+Фото]
Рівняни діляться оригінальними способами прикрашання пасхальних яєць [+Фото]

пасхальні рецепти, барвники, пасхальні яйця, крашанки, Великдень, свято
Молодь Рівненщини запрошують долучитися до мандрівного табору «Стежками князів Острозьких»

Із 22 по 26 травня на Рівненщині пройде вже дванадцятий мандрівний табір «Стежками князів Острозьких». Захід організовує громадська організація «Центр суспільних перетворень» за фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту України.
переглядів: 22
Сьогодні почався Пасхальний, Світлий тиждень

Попередній тиждень, до свята Пасхи, називався Страсним, або Великим, і всі дні його носили назву великих. Зі світлим Христовим Воскресінням розпочинається тиждень Пасхальний, або Світлий, і всі дні цієї седмиці (до суботи включно) називаються світлими: Світлий понеділок, Світлий вівторок, Світла середа тощо.
переглядів: 140
Літні канікули не будуть скорочувати: це фейк

У соціальних мережах активно поширюється неправдива інформація щодо нібито обов’язкового скорочення літніх канікул у 2025 році. У Міністерстві освіти і науки України наголошують: жодних рішень з цього приводу уряд не ухвалював.
переглядів: 138
Поливаний понеділок 2025: традиції, історія та заборони

Другий день після Великодня в Україні має особливу традицію — Поливаний понеділок.
переглядів: 455
Які закуски зробити на великодній стіл: поради від досвідчених господинь

Великдень — одне з найочікуваніших свят у році, коли за родинним столом збираються найрідніші. Після святкового богослужіння і освячення паски, яйця, м’яса та інших наїдків — настає час застілля. І саме закуски задають тон усій великодній трапезі.
переглядів: 304