Ми у Facebook
29.04.2016, 22:00

Рецепти святкових тортів від порталу "ОГО"

Смачні бісквіти, домашні тортики, торти без випічки - далеко не весь перелік десертів, які ви зможете приготувати на Великдень.
Усі ми знаємо, що на Великдень українські господині випікають пасочки, але крім них, хочеться потішити рідних ще й смачними тортиками. Кілька простих і смачних рецептів тортів пропонуємо і ми:

Творожно-фруктовий торт без випічки

Інгредієнти:
творог - 200 г (сир для начинки краще брати високої жирності, причому
бажано його протерти через сито, щоб в сирному шарі не було
крупинок.)
сметана 20% жирності - 500 г
вершкове масло - 180 г
пісочне печиво - 400 г
желатин -30 г
цукровий пісок - 1 склянка
виноград - 500-700 г
волоські горіхи - для прикраси

Приготування:
Розтопити вершкове масло на водяній бані. Подрібніть печиво в дрібну крихту до однорідного стану (за допомогою качалки або блендера) і перемішайте з розтопленим маслом. Зачекайте, поки суміш трохи охолоне.
Візьміть форму для торта і викладіть на неї харчову плівку (так буде простіше діставати торт). На дно форми рівномірним шаром викладіть суміш з масла і печива, утрамбуйте і поставте остигати в холодильник на 1-2 години.

Желатин залийте склянкою води і залиште набухати на 40-60 хв. Цукровий пісок, сметану і сир добре збийте за допомогою блендера. Набряклий желатин поставте на невеликий вогонь і постійно помішуйте до повного розчинення, після дайте йому трохи охолонути. Влийте розтоплений желатин в сирну масу і добре все перемішайте.

На застиглий холодний корж викладіть шаром виноград і зверху залийте сирним кремом, після поставте в холодильник до повного охолодження, приблизно на 40 хвилин. Коли торт охолоне, зніміть бортик рознімної форми, акуратно видаліть харчову плівку. Залишилося прикрасити торт подрібненими горіхами і виноградом.



БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ ТОРТІВ БЕЗ ВИПІЧКИ

Торт Богема

Інгредієнти:
Для тіста:
яйця - 3 шт.
цукор - 1 ст.
сметана - 1 ст.
згущене молоко - 0, 5 банки
борошно - 1-1,5 ст.
гашена сода - 1 ч.л.
какао - 2 ст.л.
сіль за смаком.

Для крему:
вершкове масло - 200 г
молоко - 1 ст.
цукор - 1,5 ст.
згущене молоко - 0, 5 банки
манна крупа - 3-4 ст.л.
лимон - 1 шт.

Для декору:
білий шоколад - 100 г
чорний шоколад за смаком.

Приготування:
Яйця розітріть з цукром. Сметану змішайте з згущеним молоком. Всипте стільки борошна, щоб вийшло тісто консистенції густої сметани. Соду погасити оцтом і відразу додати до тіста. Додайте какао, дрібку солі, перемішайте. У форму, змащену маслом, вилийте тісто. Випікати в розігрітій духовці на середньому вогні близько 20 хв. Корж остудіть і розріжте навпіл уздовж.

Потім масло перетріть зі згущеним молоком і цукром. Зваріть манну кашу на молоці, остудіть. Лимон натріть на тертці і змішайте з охолодженою манною кашею. Додайте масляну суміш. Суфле збийте міксером до отримання легкої повітряної маси і поставте в холодильник на 30 хв. Перемажте коржі. Залийте розтопленим білим шоколадом, чорним - прикрасьте.



БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ ДОМАШНІХ ТОРТІВ

Не менш смачними рецептами бісквітних тортиків поділилися і рівнянки у спільноті "ВИЛКА-мікс":

Ольга Якобчук: "Я готую по французькій технології: окремо збиваю жовтки з половиною цукру, мукою і порошком для випічки, окремо збиваю білки до сильної піни (коли перевертаєш миску-вони не вивалюються:)) і потім обережно лопаткою, ложка за ложкою, вмішую білок в жовтки. Головне - не перебити повітря, що є в білковій масі і одразу поставити випікати.

Бісквіт виходить рівномірний (якщо у вас гарно пече духовка), схожий на губку з легкою хрусткою скоринкою. Так, мороки трошки більше, ніж бухнути все в одну миску і перебити міксером, але воно того варте!

Смачний торт від Ірини Лавренюк!

Ольга Шуляк: "Закидаю все в одну миску і перебиваю міксером, але обов'язково додаю ложку-дві крохмалю (навіть якщо його немає у рецепті). Результат той самий."

Vika Kharitoniuk: "3 яйця добре збиваю міксером, добавляю поступово 1 ст. цукру, а потім один стакан муки. Якщо потрібно більше то все по 2."

Катя Петрик: "4 яйця, 1 ст цукру, 1 ст муки.

Розділити жовтки (в меншу тарілку) і білки (в основну миску). Обов'язково розділити так, щоб жовток зовсім не потрапив у білок. Білок збити міксером до пінки, тоді по трохи довляти цукор і збивати до пишної білої маси. Потім по одному додавати жовтки і збивати, не довго. Все, міксер в сторону.

Просіяти стакан муки і ложкою чи лопаткою повільно все перемішати.
Тісто виходить пишне, високе, іноді зверху із бізешною скоринкою."

Цікаві ідеї оформлення тортів





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ