П'ять кращих рецептів домашніх тортів [+Фото]
1) Торт Богема
Інгредієнти:
Для тіста:
яйця - 3 шт.
цукор - 1 ст.
сметана - 1 ст.
згущене молоко - 0, 5 банки
борошно - 1-1,5 ст.
гашена сода - 1 ч.л.
какао - 2 ст.л.
сіль за смаком.
Для крему:
вершкове масло - 200 г
молоко - 1 ст.
цукор - 1,5 ст.
згущене молоко - 0, 5 банки
манна крупа - 3-4 ст.л.
лимон - 1 шт.
Для декору:
білий шоколад - 100 г
чорний шоколад за смаком.
Приготування:
Яйця розітріть з цукром. Сметану змішайте з згущеним молоком. Всипте стільки борошна, щоб вийшло тісто консистенції густої сметани. Соду погасити оцтом і відразу додати до тіста. Додайте какао, дрібку солі, перемішайте. У форму, змащену маслом, вилийте тісто. Випікати в розігрітій духовці на середньому вогні близько 20 хв. Корж остудіть і розріжте навпіл уздовж.
Потім масло перетріть зі згущеним молоком і цукром. Зваріть манну кашу на молоці, остудіть. Лимон натріть на тертці і змішайте з охолодженою манною кашею. Додайте масляну суміш. Суфле збийте міксером до отримання легкої повітряної маси і поставте в холодильник на 30 хв. Перемажте коржі. Залийте розтопленим білим шоколадом, чорним - прикрасьте.

2) Торт з печива з горіхами
Інгредієнти:
Для торта:
печиво - 500 г
волоські горіхи - 1 склянка
згущене молоко - 250 г.
Для крему:
сметана - 1 склянка
цукор - 3/4 склянки
шоколад - 50 г
мигдаль - 50 г
фундук - 50 г
Приготування:
Печиво добре подрібнити, перемішати з рубаними горіхами і згущеним молоком до отримання однорідної маси. Перекласти масу у фольгу, надати їй бажану форму і поставити в холодильник на годину. Перекласти торт на блюдо і покрити сметанним кремом.
Для крему: збити сметану з цукром, додати шматочки шоколаду та горіхів, перемішати.

3) Шварцвальдський торт
Інгредієнти:
яйце (для коржів) - 4 шт.
цукор (для коржів) - 100 г
темний шоколад (для коржів)- 150 г
масло вершкове (для коржів) - 5 ст.л.
борошно (для коржів) - 50 г
крохмаль пшеничний (для коржів)- 50 г
розпушувач - 1 ч.л.
мелені лісові горіхи (для коржів) - 150 г
сіль (для коржів)
вершки жирні (35%) (для крему) - 500 мл
вишнева наливка (для крему) - півсклянки
консервована вишня (для крему) - 750 г
шоколадна стружка - 50 г.
Приготування:
Яйця і цукор збити до кремоподібного стану. Шоколад наламати маленькими шматочками і розтопити на водяній бані, додавши 2 ст.л. води. Масло розтопити і дати йому трохи охолонути. Масло, розтоплений шоколад і вишневу наливку додати до яєчної масси. Горіхи обсмажити до золотистого кольору, після чого подрібнити їх. Змішати просіяне борошно, крохмаль, розпушувач і горіхи. Домісити цю суміш до яєчної маси.
Дно форми для торта змастити маслом і викласти в неї тісто. Випікати в попередньо нагрітій до 190С духовці 45-60 хвилин. Готовий корж остудити і розрізати на кілька пластів.
Для начинки вершки і ванільний цукор збити в густу піну. Пропитати коржі вишневою наливкою. На коржі викласти збиті вершки, на них вишні. Коржі покласти один на одного. Поверхню і край торта змастити вершками і прикрасити шоколадною стружкою.

4) Торт із заварним кремом
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 200 г
борошно житнє - 80 г
цукор - 70 г
какао - 4 ст.л.
вода - 250 мл
рослинне масло - 50 мл
мед - 2 ст.л.
варення - 2 ст.л.
сіль - щіпка
сода - 1 ч.л.
яблуко - 200 г
горіхи - 50 г
вода для крему - 400 мл
цукор для крему - 100 г
борошно для крему - 3 ст.л.
сухе кокосове молоко для крему - 3 ст.л.
Приготування:
Для приготування тіста змішати всі сухі компоненти: борошно, цукор, сіль, соду, какао. Поступово помішуючи, додати воду, мед, варення і масло. Яблоко очистити і нарізати маленькими кубиками. Додати яблуко в тісто разом з подрібненими горіхами і ретельно перемішати. Викласти тісто в змащену маслом форму (21 см) і поставити в розігріту до 180 град. духовку на 45 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
Розділити на 2 коржа. Для крему половину води з цукром і довести до кипіння. Тонкою цівкою влити половину води, ретельно змішану з борошном і сухим кокосовим молоком. На середньому вогні довести до кипіння, не припиняючи помішувати. Остудити. Змастити кремом коржі і зібрати торт. Прикрасити за бажанням.

5) Торт «Мулатка»
Інгредієнти:
фігурний шоколад для прикраси
коньяк - 75 мл
цукрова пудра - 1/3 склянки
сметана 30% - 1 стакан
чорний шоколад без наповнювачів - 3 плитки
готові медові або пісочні коржі - 1 упаковка
Приготування:
Злегка, на низьких оборотах, збиваємо сметану з цукровою пудрою. Тут важливо не перестаратися і не «перебити» крем, щоб сметана не "відійшла». До того ж, вона повинна бути густою. У невеликій каструльці на повільному вогні, помішуючи, розтоплюємо плитки шоколаду, попередньо поламавши їх на шматочки, щоб процес відбувався швидше (при бажанні, щоб помадка мала більш ніжну текстуру, можеш додати 1-2 ложки масла, але тоді готовий торт повинен застигати довше), і злегка збиваємо міксером.
Кожен корж злегка скроплюємо коньяком і починаємо складати торт, по черзі змащуючи коржі шоколадом і сметанним кремом. Верхній корж рівномірно поливаємо шоколадом (якщо він під час складання торта загус, розтопіть його знову, адже верх десерту - це його «обличчя»). Поставте у прохолодне місце і дайте застигнути.

Смачного!
Статті до теми:
Топ-5 рецептів тортів без випічки [+Фото]
Смачний пудинг з творогу в мікрохвильовці [РЕЦЕПТ]
Топ-5 рецептів шоколадних десертів, які готуються за 10 хвилин [+Фото]

корисні поради господиням, домашні рецепти, рецепти, торти, випічка
На Острожчини відкрили меморіальну дошку загиблому Герою

У Хорівському ліцеї відбулася зворушлива та водночас знакова подія — урочисте відкриття меморіальної дошки на честь випускника закладу, захисника України Максима Кольцова, який героїчно загинув, боронячи рідну землю.
переглядів: 196
Рівненські ветерани повернулися з Франківська з медалями

Ветерани з Рівного вкотре довели, що сила духу і цілеспрямованість не мають меж. Дві команди з Рівненщини — «Стронг Ветеран Рівне» та «Неможливого не буває» — гідно представили область на змаганнях «Звитяга Нескорених», що відбулися в Івано-Франківську.
переглядів: 301
Уже легендарні рівненські писанки готують до зустрічі із рівнянами

Яскраві та оригінальні великі писанки, які щороку красуються на вулицях Рівного, уже почали готувати до виходу в люди.
переглядів: 509
Вербна неділя: яке значення цього свята

Саме сьогодні вшановують євангельську подію, про яку провістив пророк Захарія за пів тисячоліття до Різдва Христового. «Не бійся, дочко Сионська! Ось Цар твій гряде, сидячи на молодому ослі» (Ін. 12:15)
переглядів: 425
Захисниця з Рівненщини прагне після війни шукати зниклих безвісті

Молодший сержант Анастасія Шевчук, позивний «Відьмочка», – начальниця їдальні 60 батальйону 104-ї окремої бригади. У мирному житті – перукарка-модельєрка, сьогодні – військовослужбовиця, що стоїть на передовій тилової підтримки наших захисників.
переглядів: 454