Ми у Facebook
19.05.2016, 21:30

Поради господиням: Як і коли пересіяти огірки

Посів огірків цьогоріч припав на негоду: постійні дощі, низькі температури могли спричинити руйнування насіння. Максимальний термін для проростання огірків - 2 тижні від дня посіву. Якщо протягом цього часу ваші огірки на зійшли - краще їх пересіяти.
Як і коли пересівати огірки радять користувачі соцмереж:

Лілія: "Якщо після 14-16 днів після посіву і регулярних поливів огірки так і не зійшли, їх потрібно пересіяти. Огірки дуже чуйні на удобрений ґрунт органікою. Спробуйте в новій підготовленої огіркової лунці перемішати природну грунт з перегнійної."

Олександр: "Дивлячись як відбувалася посадка, якщо огірки не сходить більше 15 днів, то це практично сто відсотків що потрібно в швидкому режимі пересаджувати всю плантацію де вони не проросли. Для підвищення сходження потрібно робити деякі дії. У першу чергу потрібно зберігати насіння в теплих місцях, ніколи не піддавати їх замерзання. Далі після посіву просто накриваємо плівкою, і це дасть свій результат в короткий період."

Лариса: "Спробуйте розворушити в одному місці злегка землю і подивіться, як там поводяться насіння. Або вони взагалі не проросли, або починають проростати. Буває, що насіння сходить з запізненням (сходи можуть з’явитися і через 10-14 днів), якщо грунт дуже холодний або засуха.

Однією з причин, чому у вас не сходить огірки, можуть бути погані насіння, які не проросли. У цьому випадку потрібно пересіяти огірки.
Щоб огірки зійшли швидко, перед посівом, проростіть насіння. Так ви будете впевнені, що насіння хороше, а огірки зійдуть на 2-3 день."

Надія: "Виявляється, треба було просто накрити посіяні насіння в грунт плівкою, для того, щоб зійшли. Як тільки це зробила, на наступний ранок огірки зійшли, як миленькі ( на 10-й день).Переконалася в тому, що вони люблять вологу і парниковий ефект."

Людмила: "Насіння огірків можна перед посадкою замочити. В цьому році за порадою бувалої дачниці я замочила насіння горілкою. Врожай був майже 90 відсотків. Сажу я огірків трохи, так як особливо не дозволяє площа, а треба посадити багато різних культур. Але огірки завжди дають рясний урожай. Саджу різні сорти огірків на одній грядці. Обов’язково підв’язую їх, щоб вони тягнулися вгору, а не стелилися по землі."

Гарного врожаю!

Коментарі: lemurano.com.ua.

Статті до теми:

Коли садити огірки у відкритий грунт [+ПОРАДИ]

Поради господиням: як і коли садити полуниці

Сад і город: які рослини друзі, а які - вороги





На правах реклами