Ми у Facebook
07.06.2016, 10:40

Рівненський лікар очікує на зустріч із Надією Савченко

Фото Олександра Харвата

Заслужений лікар України Мирослав Семанів готується до зустрічі з Героєм України Надією Савченко. Вона зателефонувала йому днями, дізнавшись, що рівненський медик двічі звертався до Президента України з проханням врятувати її життя.
“Як представник найгуманнішої професії не міг спокійно спостерігати за повільною та мученицькою смертю молодої жінки, і на 82-ий день голодування Надії звернувся до Петра Порошенка з проханням врятувати життя надії, віддавши їй як офіцеру наказ Головнокомандувача Збройними Силами України негайно припинити голодування, - розповідає Мирослав Семанів. - Вважаю, що тільки таким чином Надії Савченко можна було вийти із смертельно небезпечної акції протесту, не ставши на коліна перед ворогом і не втративши гідності. Я оприлюднив це звернення у ЗМІ, і невдовзі, разом із колективом обласної клінічної лікарні, де працюю, раділи за його позитивний результат. Так само я вчинив і на 6-ий день сухого голодування Надії Савченко, і, знову ж таки, незабаром ЗМІ сповістили, що на прохання Президента і громадян Надія припинила голодування. Не знаю, чи було їй відомо про мої клопотання, але це не головне — найважливіше, що вона залишилась живою і нині знову серед нас”.

Після повернення Надії Савченко в Україну Мирослав Семанів надіслав їй листа і копії своїх звернень до Президента й попросив про зустріч. І ось у неділю під вечір, за словами медика, йому зателефонувала народний депутат Надія Савченко — подякувала за підтримку й пообіцяла найближчим часом організувати зустріч.

“Сказав Надії, що безмежно радію її поверненню на Батьківщину, горджуся її мужністю і жертовністю у боротьбі за незалежність України, а також тим, що й сам не був пасивним спостерігачем під час її вкрай небезпечного для життя і здоров'я протесту проти свавілля російської феміди”, - розповів Мирослав Семанів.

До теми:

Головний редактор ОГО на Шустер LIVE - про звільнення Надії Савченко

Рівненський лікар Мирослав Семанів зробив одну з перших в Україні операцій зі зміни статі: ВІДЕО

Росіянин, засуджений за підтримку України, присвятив вірш Надії Савченко





На правах реклами