Ми у Facebook
09.06.2016, 12:00

У Рівному з пацієнтів беруть більші суми благодійних внесків, ніж витрачають на лікарню

Фото press-centr.com

Про це заявив рівнянин Олександр Безощук, який отримав відповідь від міської влади на свій інформаційний запит щодо збору благодійних внесків. З'ясовувати правду чоловік почав після того, як з нього у міській полікілінці №1 взяли благодійний внесок за аналіз, не надавши натомість квитанції.
Своїми думками з приводу збору благодійних внесків він поділився у соцмережі Фейсбук. Олександр Безощук навів щорічні суми витрачених благодійних внесків у центральній міській лікарні Рівного:

2011 р. – 52 169 грн.
2012 р. – 61 463 грн.
2013 р. – 31 624 грн.
2014 р. – 84 610 грн.
2015 р. – 77 630 грн.
2016 р. (станом на 15 травня) - 26 891 грн.

Розчулена рівнянка подякувала патрульним поліцейським за те, що впіймали її сина

На думку громадського активіста, ці суми надто малі, бо їх можна зібрати за місяць чи навіть за тиждень. Так, якщо взяти суму за 2015 рік - 77 630, 81 грн. - і поділити на кількість робочих днів у році (приблизно 260 днів), то вийде 298 гривень за один робочий день. В той же час, пише п. Безощук, під час його останнього візиту в лікарню, за 5 хвилин медичний працівник прийняв плату у вигляді «благодійних внесків» у сумі понад 1 тисяча гривень з 5 людей (приблизно).

"На відновлення річок потрібні гранти", - депутат райради на Рівненщині

"Всі суми внесків фіксували в журналі незрозумілого для мене походження, а таких пацієнтів за день десятки, а, можливо, й сотні. Рахуйте самі, які суми надходять у вигляді «благодійних внесків», і це тільки за аналізи!"

Окрім цього, п.Безощук зауважує, що цього року з квітня у лікарні збирав внески вже інший фонд - "Велика волинь" і зібраних 10 506 гривень благодійних внесків у лікарні використали на оплату послуг, окрім комунальних.

"Багато це чи мало - вирішувати вам. Кошти від фондів, напевно, не йдуть на аналізи, а йдуть на оплату послуг (крім комунальних). Це як розуміти? Тобто в лікарні мають все для проведення аналізів, однак беруть із громадян кошти на них?" - обурився Олександр Безощук і пообіцяв викласти детальний аналіз витрат благодійних внесків у лікарні, підкресливши, що він - "дуже цікавий".

Нагадаємо, що торік начальник міська влада обіцяла, що рівняни братимуть участь у розподілі лікарняних благодійних внесків. Для цього створили наглядову раду при міському управлінні охорони здоров'я. І тих, хто займатиметься розподілом внесків, уже вибрали.





На правах реклами