Ми у Facebook
13.06.2016, 14:20

Володимир Ковальчук привітав учасників Кубку Рівненщини з шахів

У Здолбунові відбувся 3 етап Кубка Рівненської області з шахів 2016 року присвячений пам’яті Олександра Ковальчука - відомого шахіста, батька президента Рівненської обласної федерації шахів Володимира Ковальчука.
У турнірі, що проходив за швейцарською системою в 9 турів з обрахунком рейтингу ФІДЕ, змагалися представники Березнівського, Володимирецького, Дубенського, Дубровицького, Здолбунівського, Корецького, Костопільського, Острозького, Рівненського, Сарненського районів, міста Рівне, а також гості з Вінницької, Волинської, Житомирської, Луганської, Львівської, Чернігівської, Хмельницької областей, всього 80 учасників. З результатом 7 очок з 9 можливих переможцем став Дем’янюк Андрій, 2 місце в Боришкевича Романа (обоє з Рівного), 3 місце в Кононця Ігоря з Костополя. Кращі інтелектуальні спортсмени в різних номінаціях отримали цінні подарунки, а перша вісімка шахістів Рівненщини здобула бали в загальний залік Кубка області.

Після першого ігрового дня (5-х турів) визначився одноосібний лідер: майстер зі Львова Терлецький Олег, який мав 100 % результат. В 6 турі Олег, зігравши внічию з найближчим переслідувачем Кохном Олександром, зберіг за собою 1 місце. Миролюбива тактика лідера давала свій результат до заключного туру (в 7 турі нічия з Петренком Олександром, в 7 турі нічия з Гудком Віктором), перед яким з 6.5 очками він ділив лідерство з Дем’янюком Андрієм. За ними з 6 очками розташувалися: Боришкевич Роман, Гудок Віктор, Кононець Ігор, Музичка Віктор. В деякій мірі несподівані результати заключного туру на перших дошках, які проходили в особливо запеклій боротьбі, остаточно визначили порядок розташування учасників в підсумковій турнірній таблиці: Боришкевич-Терлецький: 1-0, Дем’янюк-Гудок: ½-½, Музичка-Кононець: 0-1, Чечель-Кохно: 0-1, Кудрик-Петренко: 1-0. В підсумку по 7 очок набрали 3 учасника: Дем’янюк, Боришкевич, Кононець. Більш фартовим у визначенні переможця (за додатковими показниками) став юний та перспективний Дем’янюк Андрій з Рівного. Слід відзначити, що для Андрія – це перший серйозний успіх в дорослих змаганнях.

Змагання відбулися за організаційних зусиль Рівненської обласної федерації шахів та особисто її керівника – Володимира Ковальчука. Після їх закінчення син та друзі вшанували пам’ять Олександра Ковальчука покладанням квітів на могилі.

Турнір у Здолбунові вчергове зібрав під сотню учасників інтелектуальних змагань.

До теми:

Президент Рівненської обласної федерації шахів Володимир Ковальчук — про секрети успіху шахів на Рівненщині [+ІНТЕРВ'Ю]

20 липня - День шахів: як розвиваються шахи на Рівненщині [+ІНТЕРВ'Ю]

За повідомленням Рівненської обласної федерації шахів, rivnechess.at.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ