Ми у Facebook
16.06.2016, 08:15

Рівненських підприємців зобов'яжуть встановити касові апарати

Не встигли рівненські підприємці оговтатися від буму реєстраторів розрахункових операцій, який спостерігався кілька років тому, як з 2015 на них знову очікують нововведення.
Законодавство запевняє, що таким чином підприємці зможуть уникнути зайвих робіт з документами та автоматизувати свій робочий процес. Проте, рівненські представники малого та середнього бізнесу нововведення влади позитивно не сприймають й вимагають у представників державних органів переглянути законодавство.

Рівненська реєстраційна служба змушує підприємців шикуватись у черги з 5.00 ранку

У рамках проведення круглого столу “РРО-перспектива розвитку чишлях до знищення малого та середнього бізнесу”, представники рівненської ГО “Єдність разом з працівниками державних органів роз'яснили рівнянам хто та чому має встановити касовий апарат, які для цього потрібні затрати та чи варто очікувати вигоду.



Коли штрафуватимуть за старі касові апарати?

Використання касових апаратів скорочує кількість контрафактного товару, вважають в Фіскальній службі. Загалом новий законопроект покликаний удосконалити діючу спрощену систему оподаткування. Наприклад, у ньому передбачене встановлення для  платників податків, за винятком  платників єдиного податку першої групи та другої групи, обов’язку застосовувати реєстратори розрахункових операцій,  у тому числі тих, що здійснюють продаж товарів за допомогою мережі Інтернет.



З 1 липня рівненські підприємці, які працюють за правилами третьої групи платників єдиного податку, повинні відповідно до змін до податкового кодексу використовувати касові апарати.

З 1 січня 2016 року зазначену вимогу пошириться також на підприємців – платників єдиного податку другої групи.

Продавці на рівненських ринках мають використовувати касові апарати

Для підприємців Рівного,зокрема, запровадження нововведення означає, що бізнес надаватиме детальну інформацію про ризики, пов’язані зі здоров’ям та безпекою, які мають безпосереднє відношення до продуктів. Держава розробить систему, яка слідкуватиме за продажем нелегальних та небезпечних продуктів та товарів, протидіятиме підробкам та фальсифікації продукції, а також запровадить суттєві штрафи за порушення закону та невидачу чеків.



Підсумовуючи результати зміни податкової реформи, організатори заходу зазначили, що чек, виданий покупцю, є документом, за яким можна знайти, хто продав і що продали, термін придатності.
Проте, підприємці досі не впевнені чи потрібні їм дорогі касові апарати, на які потрібно витрачати додаткові кошти, для яких потрібно наймати окремого працівника, встановлювати інтернет-комунікації, адже це все може призвести до додаткових витрат, а то й — закриття бізнесу.





На правах реклами