Ми у Facebook
21.07.2016, 12:00

Заборгованість перед вчителями та студентами двох ПТУ на Рівненщині погашатимуть з держбюджету

Фото:rv.gov.ua

Cубвенцію для погашення заборгованості перед учнями та вчителями Острозького та Дубенського профтехучилищ очікують найближчим часом.
Згідно із законом України “Про державний бюджет на 2016 рік” фінансування та утримання профтехучилищ стало обов’язком місцевих бюджетів. Через це в Рівненській області виник дефіцит бюджету у розмірі близько 200 мільйонів гривень. Частково цю проблему вдалося вирішити місцевим радам за рахунок перевиконання своїх бюджетів й за гроші з спціальної субвенції від держави. Як зазначає голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко, у березні цього року надійшла субвенція у розмірі 34,2 мільйона гривень, але все одно залишився борг у розмірі 45,5 мільйона гривень. І найгострішою, за словами Олексія Муляренка, ця заборгованість є в Дубно та Острозі, адже там не можна її погасити за рахунок коштів від перевиконання бюджету.

Рівнянам про прослуховування телефонів: 5 ознак, що ви «на гачку»

Заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко повідомила, що на розгляд Кабміну подали проект постанови, де серед 10-ти міст обласного значення є також Острог та Дубно. За цією постановою для Острога з державного бюджету нададуть 5 мільйонів гривень, для Дубна — 3,8. За словами Світлани Богатирчук-Кривко, цих грошей разом з коштами місцевих рад повинно вистачити на зарплату вчителям та стипендії учням і утримання закладів до кінця цього року.

Робота в Рівному: потрібні вантажники, водії та сантехніки



Загалом на Рівненщині є 19 ПТУ, що утримуються з місцевих бюджетів.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.





На правах реклами