Ми у Facebook
27.07.2016, 15:20

Муляренко вручив Наталі Прищепі сертифікат на 25 тисяч [+Фото]

Голова Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко відзначив нещодавній успіх рівнянки Наталії Прищепи, яка здобула «золото» на Чемпіонаті Європи з легкої атлетики. Очільник ОДА вручив спортсменці грошовий сертифікат на кругленьку суму.
Пан Муляренко провів зустріч із учасницями Олімпійських ігор, які найближчим часом вирушать до Бразилії – Наталею Прищепою, Світланою Станко та Ольгою Котовською.

Під час спілкування керівник області побажав легкоатлеткам перемог на спортивних іграх у Ріо-де-Жанейро, а також висловив переконання, що вони гідно представлять Україну на міжнародній арені.

Водночас під час зустрічі Олексій Муляренко вручив Наталії Прищепі сертифікат на суму 25 тисяч гривень. Нагороду спортсменка отримала за абсолютну перемогу на Чемпіонаті Європи з легкої атлетики цього року.











Довідка ОГО.

Наталія Прищепа - українська спортсменка, майстер спорту з легкої атлетики, чемпіонка України та Європи.

Народилася Наталія 11 вересня 1994 року в місті Рівне. У рідному місті й розпочалася її спортивна кар'єра, вірніше в рідній школі.

До легкоатлетичної секції потрапила у сьомому класі, коли під час уроку фізкультури вчитель розгледів у дівчині «задатки для великого спорту» та зателефонував тренеру Михайлу Романчуку. Нині ж спортсменка тренується під керівництвом Андрія Пепеляєва.
І якщо спочатку заняття були, так би мовити «через силу», то перші перемоги у змаганнях та зростання результату стали гарним стимулом для подальших здобутків та розвитку.

У 2011-му Наталка пройшла до півфіналу юніорської світової першості.

А за два роки після блискучого виступу на домашньому чемпіонаті серед дорослих, де легкоатлетка зібрала повний комплект нагород, тріумфувала на юніорському чемпіонаті Європи.

Тоді, на континентальній першості в італійському Рієті на дистанції 1500 м юна українка показала найкращий час 4:18.51 та виборола омріяне «золото».

Прищепу журналісти охрестили «вундеркіндом середніх дистанцій». І це не дивно. Якщо минулого року рівненчанка фінішувала третьою і здобула «бронзу» на молодіжному чемпіонаті на 1500 м, то цього року їй не було рівних на дистанції 800 м.

Наталія Прищепа стала чемпіонкою на європейській першості, що проходила в Нідерландах у липні цього року та єдиною хто подолав дистанцію менш ніж за 2 хвилини — її результат склав 1:59.70.


МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненщину на Олімпіаді в Ріо представлятимуть сім спортсменів

Рівненські спортсмени зможуть отримати 300 тисяч за олімпійську медаль

Нагадаємо, Олімпійські змагання пройдуть з 5 по 21 серпня в Ріо-де-Жанейро. Загалом у ХХХІ Олімпіаді беруть участь 10,5 тис. учасників з більше, ніж 200 країн. У складі української делегації представлено 205 спортсменів, семеро з них – з Рівненщини. Так, до латиноамериканської країни поїде п’ять легкоатлеток – Наталія Прищепа, Ольга Земляк, Ольга Котовська, Світлана Станко, Олена Колесниченко. У плаванні змагатиметься Михайло Романчук, а у кульовій стрільбі – Олег Омельчук.

Як ми вже повідомляли раніше, голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко взяв участь у церемонії проводів збірної України на літні Олімпійські ігри до Ріо-де-Жанейро. Захід відбувся в Києві в урочистій обстановці.





На правах реклами