Ми у Facebook
02.08.2016, 15:40

Головний поліцейський Рівненщини Сергій Князєв відповів на незручні запитання [ЧАСТИНА 2]

На порталі OGO.ua продовжується інтернет-конференція з головним поліцейьким області Сергієм Князєвим. Полковник відповідає на усі питання наших читачів.
Сашко Собипан (Гість) |24.07.2016, 06:33:04А
вин був в АТО? А то многие прятались за жиночими юбками, когда мы боронили державу пид кулями росийских ахресоров!

Відповідь: «Він» - був.


гость (Гість) | 22.07.2016, 11:08:51
Шановний Сергій Миколайович, як ви бачите в подальшому роботу нової поліції в якій тільки патрульні отримують обіцяну зарплату, відпустки, матеріально технічну базу, а в інших як була зарплата в 3000 так і залишилась, автомобілів для виїзду групи не має, бензину також, посади водіїв скоротили, кабінети без ремонтів, стеля на голову падає і працівники за свій кошт ремонтують думаючи, що їм керівництво поверне, але ні це все як завжди -ніхто нічого не повертає, у вбиральню в приміщеннях відділків краще не заходити фільм жахів відпочиває,керівництво також може дозволити в присутності сторонніх осіб будь кого чи то потерпілий чи то підозрюваний на грубити в будь якій формі підлеглому працівнику без дотримання етичного кодексу і це ще не всі крищащі факти, але де ж ви працюєте по новому лише за старими схемами?

Відповідь:Мінімальна заробітна плата поліцейського в Рівненській області з квітня поточного року становить чотири тисячі гривень. Офіцери отримують більше за рахунок окладів за званням та посадою. Однак, я погоджуюсь з тим, що це недостатнє забезпечення для проживання в сучасних умовах. Відсутність належної кількості бензину, кабінети без ремонту та інші незручності прошу потерпіти, адже це проблема не одного дня, а я, нагадаю, в Рівненській області лише 4 місяці. Крім того, фінансування наших підрозділів здійснюється централізовано. Втім, я з Вами повністю згоден, що деякі попередні керівники, як правило відділків з найгіршим матеріальним станом, мають гарні власні будинки та непогані статки, а про підрозділ, який очолювали, не дбали. Щодо керівників, які у присутності сторонніх осіб спілкуються з підлеглими у грубій формі, ставлюся негативно. На жаль, і за собою помічаю, що іноді спілкуюся на підвищених тонах зі своїми підлеглими (а Вашими командирами), однак постійно працюю над самовдосконаленням. Вираз про те, що я працюю «по новому лише за старими схемами» взагалі не розумію. Розкажіть мені про «старі схеми» і ми їх зламаємо разом.

Невідомий (ASP) | 21.07.2016, 02:50:01
Шановний Сергій Миколайович, як ви бачите співвідношення статусу патрульного поліцейського та слідчого чи оперативного працівника, коли там нова форма, зарплата у 8-11 тис., щодо нормальний графік роботи, нормальне керівництво, а з іншої сторони відповідальність, зарплата в 4,5 тис., ненормований графік роботи, паличкова система, яка тягнеться ще з СРСР та просто банальна відсутність часу на розслідування злочинів, бо навантаження 30-40 справ на місяць і купа доручень.
Чи розглядається Вами концепція, щодо адаптації умов праці для особового складу, який не входить до складу патрульної поліції, це про ті, які не потребують змін у законодавство, а можливі за допомогою використання повноважень начальника поліції Рівненської області?

Відповідь: Щодо співвідношення статусу патрульного та слідчого чи оперативника, хочу пояснити дописувачу, якщо Ви поліцейський, то Ви добровільно йшли на службу та присягали «з гідністю нести високе звання поліцейського та сумлінно виконувати свої службові обов'язки», і були раді самому лиш факту прийняття на службу. Якщо Ви родич поліцейського в минулому «міліціонера», то я впевнений, що також були горді, коли ця близька Вам людина потрапила на службу в лави правоохоронців. А зараз, коли ще триває досить не простий період реформ, багато хто, не прикладаючи взагалі зусиль до їх ефективної реалізації, у цей складний перехідний час не знаходить нічого кращого, як шукати «співвідношення статусу». Якщо Ви поліцейський, то ще раз хочу нагадати, що ненормований графік роботи і відповідальне ставлення до виконання своїх службових обов’язків – чи не найосновніші чинники, які дають можливість поліції якісно допомагати людям, охороняти їхні права і свободи, честь держави. Не можливо за 8 годин офіційного робочого дня забезпечити надійний захист громадян та країни.
Щодо «паличкової» системи часів СРСР, прошу не плутати вимоги сьогодення щодо обліку обсягу роботи кожної конкретної служби з колишньою системою планування реєстрації вчинених злочинів за усіма видами. Нині в перехідний період реформування правоохоронної системи необхідно з розумінням віднестися до значних навантажень та не найкращих умов праці. З цього приводу є крилатий вислів, що «поганому танцюристу завжди щось заважає». А навантаження 30-40 кримінальних проваджень на місяць – це загальний показник рівня злочинності в регіоні, і яка в цьому моя вина? А щодо значної кількості доручень у Вашому дописі, то цей вислів повністю закономірно пов’язаний з попереднім. Тобто, чим більше кримінальних проваджень, тим більше доручень для забезпечення їх якісного розслідування. В умовах сьогодення, коли штатна чисельність працівників вдвічі менша, а деякі підрозділи взагалі розформовані, легше працювати не буде. Якщо ж не витримуєте навантаження, то є можливість написати рапорт і змінити вид діяльності. Це своєрідна перевірка на те, чи Ви дійсно щиро прагнете служити українському народові, чи просто ходите на роботу, щоб отримувати заробітну плату, і з’ясовуєте «співвідношення статусу».

пане полковнику (Гість) | 19.07.2016, 00:55:58
А чи не могли б Ви коли-небудь пройтись тротуаром вздовж будинку по Відінській 2, звернувши потім наліво на Київську? Адже проїжджаючи авто, ви не відчуєте того адреналіну, який відчувають пішоходи щоразу, коли пробираються між автомобілями, що зайняли весь тротуар. Крім того там постійно під" їжджають-від"їжджають, розвертаються, розгружаються- загружаються автомобілі. А ще їздять на повній швидкості.Так що нам, бідним пішоходам, пройти на тротуарах місця зовсім не залишилось. Може у вашій компетенції якось вплинути на дану ситуацію?

Відповідь: Я прийняв до у ваги Вашу проблему та повідомлю про це керівника управління патрульної поліції Рівного.


Хочу додати, що надаю перевагу конструктивному діалогу, а не загальним висловам, тому велике прохання до читачів задавати питання по суті. Краще зробити щось одне маленьке, але конкретне, ніж розмовляти про загальне і нічого на ділі не вирішити.





На правах реклами