Студентам Рівненщини та інших регіонів лекції читатимуть іноземні науковці та дипломати
Літня школа триватиме до 27 серпня в рамках Консорціуму Варшавського університету та низки українських вишів. Вона є одним із елементів магістерської програми отримання подвійних дипломів — магістра політології вітчизняного ВНЗ і Варшавського університету.
Учасники школи, якими цьогоріч стали 20 студентів із Національного університету «Острозька академія», Національного університету «Києво-Могилянська академія» та Прикапатського національного університету імені Васила Стефаника, слухатимуть лекції провідних науковців Варшавського університету, зокрема полковника Тадеуша Кшонстека, професора Якуба Садовського, доктора Адама Бальцера, колишнього Посла Польщі у Республіці Білорусь Маріуша Машкевича та колишьного Генерального Консула Польщі у Калінінграді Марека Гулковського.

- Коли ви побуваєте на екскурсії Острозькою академією, то зрозумієте, що саме звідси бере початок гуманітарна аура української нації. Перший Буквар, перша Біблія побачили світ ще у XVI столітті саме в Острозі завдяки вченим Острозької академії. Тема цьогорічної школи досить актуальна і відповідає сучасним цивілізаційнимс викликам. Саме ви — молоді і освічені люди, маєте стати провідниками нації, об'єднуючи народ навколо спільної мети та ідей. Ця Літня школа проходить в Острозькій академії уже третій рік поспіль. І це не випадково, адже Острозька академія була першим учасником від України Консорціуму українських університетів та Варшавського університету», — зазначив ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник.
- Цього року тема Літньої школи є досить актуальною, оскільки стосується проблем становлення нації, кордонів, історичної пам’яті в країнах Центрально-Східної Європи. Дякую лекторам, які під час відпустки висловили бажання приїхати на цю Літню школу та студентам, які не втрачають інтересу до навчання. Спільна програма з Studium Europy Wschodniej Uniwersytetu Warszawskiego відкриває нові можливості для учасників та готує еліту, яка буде змінювати нашу країну, використовуючи найкращі надбання польських друзів, — звернувся до учасників декан факультету політико-інформаційного менеджменту НаУОА, доцент Віталій Лебедюк.
За результатами роботи ІІІ Літньої школи «Східні студії» усі учасники отримають сертифікати.
Читайте також:
В Острозькій академії знизили плату за навчання
Писати Рівненщину: в Острозі закінчився художній пленер
25: творці Незалежності. Настав час випускників Острозької академії

Як помити підлогу без розводів: корисні поради для господинь

Підлога без розводів — це не так складно, як здається. Потрібно лише трохи уважності, правильний підхід і бажання зробити свій дім дійсно чистим та затишним.
переглядів: 13
Як відновитися після свят і повернутися до звичного харчування

Після традиційних святкових застіль чимало людей стикаються з неприємними наслідками — відчуттям важкості в шлунку, сонливістю, появою висипань на шкірі, а також зайвими сантиметрами на талії. Причиною таких змін часто стає переїдання, порушення режиму сну та вживання алкоголю.
переглядів: 487
В Україні впроваджують інклюзивний проєкт «Безбар’єрні автошколи» за ініціативи Олени Зеленської

У 2024 році в Україні стартував флагманський проєкт «Безбар’єрні автошколи», який реалізується Міністерством внутрішніх справ у межах національної ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів». Його мета — забезпечити рівний доступ до навчання в автошколах для людей з інвалідністю.
переглядів: 501
Рівненські велогонщиці вибороли срібло на чемпіонаті України з маунтенбайку

У Львові відбувся чемпіонат України з маунтенбайку, де спортсменки з Рівного гідно представили свою громаду та продемонстрували високий рівень підготовки.
переглядів: 452
Кулінарні ідеї: як оригінально використати залишки паски після свят

Після святкових застіль часто залишається чимало великодньої паски, яку вже не так охоче доїдають. Викидати ж такий запашний хліб – справжній гріх. Пропонуємо вам шість оригінальних та смачних способів перетворити черству паску на нові кулінарні шедеври, які обов'язково припадуть до смаку вашій родині.
переглядів: 443