Як приготувати варення з кавуна [РЕЦЕПТИ]
Інгредієнти:
1 кг м'якоті кавуна
800 г цукру
сік одного лимона
ванілін
Приготування:
М'якоть кавуна почистьте від кісточок і наріжте кубиками, потім засипте цукром і залишіть на 2-3 год. Після цього злийте сік і зваріть з нього сироп. Шматочки кавуна залийте сиропом і доведіть до кипіння. Зніміть варення з вогню і залиште на 8-10 годин. Як постоїть, знову доведіть варення до кипіння і залиште ще на 3-5 годин. Після цього додайте лимонний сік, ванілін і кип'ятіть 3-5 хвилин. Розлийте варення у стерилізовані банки і закатайте.
Варення з кавуна без цукру
Інгредієнти:
1 великий стиглий кавун
Приготування:
Кавун розріжте навпіл, виберіть м'якоть і поріжте її на невеликі шматки (разм з зернятами). Помістіть м'якоть в каструлю і варіть, постійно помішуючи, доки маса не зменшиться в об'ємі наполовину. Потім зніміть варення з плити і залиште на ніч. Після цього кавунову кашу перетріть через сито. Отриману рідку субстанцію варіть на невеликому вогні, помішуючи, доки не зменшиться кількість у кілька разів. В результаті у вас повинна вийти досить густа маса темно-бурштинового кольору. Ще гарячим варення розкладіть в банки і щільно закрийте кришками.
Незвичайне кавунове варення з м'ятою
Інгредієнти:
4 склянки м'якоті кавуна
2 ст.л. лимонного соку
2 ст.л. цедри лимона
1/3 склянки білого сухого вина
1 ст.л. імбиру
1/2 склянки подрібненої м'яти
0,5 ч.л. чорного перцю
1,5 склянки цукру.
Приготування:
М’яту, лимонну цедру, цукор помістіть у блендер і гарненько збийте. Кавунову м'якоть з перцем також подрібніть блендером і змішайте все до купи. Масу варіть поки вона не зменшитися вдвічі (для прискорення процесу, можна трохи злити сік). Потім додайте вино, імбир і лимонний сік. Після закипання, проваріть суміш ще 6-8 хвилин. Готове варення помістіть в банки, які закрийте кришками.
Варення з кавунових шкірок
Інгредієнти:
1 кг кавуна
1,5 кг цукру
1 лимон.
Приготування:
Розрізаємо кавун, вибираємо м'якоть (її можна просто з'їсти). Зі шкоринки знімаємо верхній зелений шар. Потім білу частину миємо, нарізаємо кубиками і засипаємо цукром і лишаємо на ніч. Лимон нарізаємо дрібно разм зі шкіркою. Кавунові шкірки ставимо на вогонь і, проваривши 20 хв., додаємо лимон. Суміш варимо ще 5 хв., потім знімаємо з вогню і залишаємо на 4 год. Відстояне варення доводимо до кипіння, проварюємо 15 хв. і розливаємо в стерилізовані банки.
Варення з кавуна і яблук
1 кг шкірок кавуна
1,5 кг цукру
0,5 кг яблук
0,5 л води
щіпка лимонної кислоти і ваніліну.
Приготування:
Шкірку кавуна, очищену від зеленого шару, нарізаємо кубиками і опускаємо на 7 хв. у гарячу воду. Потім додаємо цукор і варимо, поки шкірки не стануть прозорими. Після цього варення залишаємо на 8-10 год. Яблука чистимо, нарізаємо кубиками, додаємо до варення. Готувати потрібно в 3 або 4 прийоми, проварюючи через кожні чотири години. Наприкінці додаємо ваніль і кислоту, перемішуємо, варимо кілька хвилин, розливаємо по банках.
Смачного!
Статті до теми:
П`ять рецептів незвичайного варення з яблук
Топ-5 рецептів смачного варення з ожини
Готуємо оригінальне варення з кабачків [РЕЦЕПТ]
Скоригували ракети рф на лікарню в Херсоні: подружжя агентів фсб отримало15 років тюрми
Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримали ще двоє агентів фсб, які діяли у Херсоні.
переглядів: 156
Рак шкіри: рівнян запрошують перевірити родимки
У понеділок, 13 травня, в Рівненському обласному шкірвендиспансері можна буде отримати кваліфіковану консультацію спеціалістів щодо захворювань, пов'язаних з раком шкіри.
переглядів: 501
Закон про мобілізацію: які зміни ухвалила Верховна Рада
Закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений парламентом та підписаний Президентом України, вступить в дію вже з 18 травня.
переглядів: 412
17-річний Гукеш переміг у Турнірі претендентів
У Торонто завершився 14-й тур знаного Турніру претендентів.
переглядів: 499
У Рівному роздуми утіляться у фотографії
Жителів Рівного запрошують на урочисте відкриття виставки під назвою "Роздуми", яке відбудеться 25 квітня о 16:00 у приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.
переглядів: 463