Як приготувати варення з кавуна [РЕЦЕПТИ]
Інгредієнти:
1 кг м'якоті кавуна
800 г цукру
сік одного лимона
ванілін
Приготування:
М'якоть кавуна почистьте від кісточок і наріжте кубиками, потім засипте цукром і залишіть на 2-3 год. Після цього злийте сік і зваріть з нього сироп. Шматочки кавуна залийте сиропом і доведіть до кипіння. Зніміть варення з вогню і залиште на 8-10 годин. Як постоїть, знову доведіть варення до кипіння і залиште ще на 3-5 годин. Після цього додайте лимонний сік, ванілін і кип'ятіть 3-5 хвилин. Розлийте варення у стерилізовані банки і закатайте.

Варення з кавуна без цукру
Інгредієнти:
1 великий стиглий кавун
Приготування:
Кавун розріжте навпіл, виберіть м'якоть і поріжте її на невеликі шматки (разм з зернятами). Помістіть м'якоть в каструлю і варіть, постійно помішуючи, доки маса не зменшиться в об'ємі наполовину. Потім зніміть варення з плити і залиште на ніч. Після цього кавунову кашу перетріть через сито. Отриману рідку субстанцію варіть на невеликому вогні, помішуючи, доки не зменшиться кількість у кілька разів. В результаті у вас повинна вийти досить густа маса темно-бурштинового кольору. Ще гарячим варення розкладіть в банки і щільно закрийте кришками.
Незвичайне кавунове варення з м'ятою
Інгредієнти:
4 склянки м'якоті кавуна
2 ст.л. лимонного соку
2 ст.л. цедри лимона
1/3 склянки білого сухого вина
1 ст.л. імбиру
1/2 склянки подрібненої м'яти
0,5 ч.л. чорного перцю
1,5 склянки цукру.
Приготування:
М’яту, лимонну цедру, цукор помістіть у блендер і гарненько збийте. Кавунову м'якоть з перцем також подрібніть блендером і змішайте все до купи. Масу варіть поки вона не зменшитися вдвічі (для прискорення процесу, можна трохи злити сік). Потім додайте вино, імбир і лимонний сік. Після закипання, проваріть суміш ще 6-8 хвилин. Готове варення помістіть в банки, які закрийте кришками.

Варення з кавунових шкірок
Інгредієнти:
1 кг кавуна
1,5 кг цукру
1 лимон.
Приготування:
Розрізаємо кавун, вибираємо м'якоть (її можна просто з'їсти). Зі шкоринки знімаємо верхній зелений шар. Потім білу частину миємо, нарізаємо кубиками і засипаємо цукром і лишаємо на ніч. Лимон нарізаємо дрібно разм зі шкіркою. Кавунові шкірки ставимо на вогонь і, проваривши 20 хв., додаємо лимон. Суміш варимо ще 5 хв., потім знімаємо з вогню і залишаємо на 4 год. Відстояне варення доводимо до кипіння, проварюємо 15 хв. і розливаємо в стерилізовані банки.
Варення з кавуна і яблук
1 кг шкірок кавуна
1,5 кг цукру
0,5 кг яблук
0,5 л води
щіпка лимонної кислоти і ваніліну.
Приготування:
Шкірку кавуна, очищену від зеленого шару, нарізаємо кубиками і опускаємо на 7 хв. у гарячу воду. Потім додаємо цукор і варимо, поки шкірки не стануть прозорими. Після цього варення залишаємо на 8-10 год. Яблука чистимо, нарізаємо кубиками, додаємо до варення. Готувати потрібно в 3 або 4 прийоми, проварюючи через кожні чотири години. Наприкінці додаємо ваніль і кислоту, перемішуємо, варимо кілька хвилин, розливаємо по банках.

Смачного!
Статті до теми:
П`ять рецептів незвичайного варення з яблук
Топ-5 рецептів смачного варення з ожини
Готуємо оригінальне варення з кабачків [РЕЦЕПТ]

Щоденний гороскоп на четвер, 13 березня, для усіх Знаків Зодіаку

Місяць у Діві підкреслює порядок і логіку, а Сатурн сьогодні дивиться на наші руки з холодною відстороненістю. Ви можете відчувати, що реальність вимагає від вас конкретики, планів і рішень, які більше не підлягають відкладанню.
переглядів: 262
Після загибелі левиці екоінспекція перевірила Рівненський зоопарк

Державна екологічна інспекція Поліського округу провела позапланову перевірку Рівненського зоологічного парку загальнодержавного значення та виявила низку порушень природоохоронного законодавства.
переглядів: 230
До складу рівненського "Вереса" долучився бразильський форвард Венделл

Рівненський "Верес" уклав угоду про оренду 21-річного бразильського нападника Габріеля Венделла з житомирського "Полісся". Футболіст виступатиме за "червоно-чорних" до кінця поточного сезону.
переглядів: 239
На Вінниччині пес зігрів зниклу дитину

На Вінниччині, після напружених пошуків, знайшли трирічного Остапа Майданюка, який зник напередодні ввечері. Хлопчик провів ніч на відкритому повітрі, але поруч із ним був вірний пес Барбос, який зігрівав його всю ніч.
переглядів: 328
У Рівному відбудеться святковий концерт "Весна на Соборній вулиці" до ювілею МБК

У Міському будинку культури Рівного готуються до однієї з найяскравіших музичних подій весни – концерту "Весна на Соборній вулиці". Концерт відбудеться 16 березня о 15:00 у виставковій залі МБК та стане частиною масштабного проєкту "МБК – 70", присвяченого ювілею закладу.
переглядів: 188