Ми у Facebook
05.09.2016, 20:00

Консервуємо виноградний сік на зиму [РЕЦЕПТ]

Домашній сік з винограду - смачний напій, що містить в собі цілий набір необхідних для людини вітамінів. А взимку, коли імунітет знижений, такий сік особливо корисний.
Для приготування домашнього виноградного соку спочатку підготуйте банки: помийте та простерилізуйте їх. Після цього можна вже розпочинати безпосередню процедуру приготування соку.

Так, зібраний виноград добре вимийте і просушіть. Вичавлювати чік можете кількома способами:

- пропустити через соковижималку;
- перекрутити на м'ясорубку, а потім під прес;
- потоптати ногами, як показують у фільмах.

Тут вибір за вами.

Коли вже виноград вичавили, отриманий сік процідіть через сито, або марлю, згорнуту у кілька разів. Після цього сік перелийте в каструлю і доведіть до кипіння. Через 5-10 хв. після того, як закипить, сік розлийте в підготовлені банки, закатайте і укутайте.

Якщо готувати виноградний сік за таким рецептом, він може бути дуже насичений, тому для вживання напій можна розводити водою.

Смачного!

Читати також:

Готуємо літній апельсиновий сік: рецепт від читачки

Сезон березового соку: 5 цікавих рецептів

ТОП-5 напоїв, які найкраще тамують спрагу





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини