Ми у Facebook
05.09.2016, 17:40

Після вольової перемоги над «Скалою» «Верес» залишився у Першій лізі третім [Фото+Відео]

Рівненська команда після нічийної гри проти «Десни» у шостому турі здобула чергову домашню перемогу. Програючи у матчі проти «Скали» зі Стрию, «Верес» зумів не лише зрівняти рахунок за 10 хвилин до фінального свистка, але й забити вирішальний м’яч на другій компенсованій хвилині.
НК «Верес» (Рівне) - ФК «Скала» (Стрий) – 2:1 (0:0)

3 вересня 2016 року, Рівне, стадіон «Авангард», 17:00, 4650 вболівальників.
Чемпіонат України з футболу, Перша ліга, 7-й тур.

Голи: Сікорський (80), Козьбан (90+2) - Рябушко (68).

НК «Верес»: Когут, Борзенко, Білий, Зозуля, Западня, Орловський (Сікорський, 70), Кучеров, Сергійчук (Котляр, 52), Волошинович (Герасимець, 75), Степанюк, Козьбан. Запасні: Леонідов, Коблюк, Ралюченко, Неплях.
Головний тренер: Володимир Мазяр.

«Скала»: Герич, Стасишин, Бондаренко, Максимович, Клименко, Рябушко, Стасюк, Антонів, Шваб (Скакун, 84), Боровик (Баранов, 65), Кміть (Брайт, 59). Запасні: Яковець, Цюцюра, Бровко, Пришнівський.
Головний тренер: Василь Малик.

Попередження: Максимович (19), Стасюк (23), Бондаренко (38).
Вилучення: Бондаренко (73, друге попередження).

Арбітр - Михайло Митровський (Ужгород), асистенти - Едуард Курцеба (Одеса) та Олександр Рєка (Жовтий Яр, Одеської області). Четвертий арбітр - Роман Новосад (Рівне). Спостерігач арбітражу - Юрій Власенко (Київ).

Як повідомляє Інформаційна служба НК ФК «Верес», третій у сезоні домашній матч клубу подарував рівненським шанувальникам футболу чимало приємних новинок та несподіванок. Перший та найочікуваніший сюрприз – сучасне електронне табло. Новинку презентував міський голова Рівного Володимир Хомко.

Друга новинка – лави запасних, які на цій грі вперше розташували з боку центрального входу на стадіон. До слова, на лаві "Вереса" у цій грі не було головного тренера Володимира Мазяра, який відбував одноматчеву дискваліфікацію.

Гру значно гостріше розпочали господарі. Вже на 11-й хвилині матчу Дмитро Козьбан ударом з близької відстані перевірив реакцію Романа Герича. Практично одразу свій шанс змарнував Василь Білий, пробивши повз ворота після подачі Артура Зарадні від кутового прапорця.

В середині тайму знову після розіграшу стандартного положення головою пробивав Сергій Борзенко – невлучно.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

Втім, найреальніший шанс у першому таймі втратив Ростислав Волошинович. Дмитро Козьбан здійснив рейд лівим флангом, обіграв одного суперника і видав чудову передачу в район одинадцятиметрової позначки на зовсім вільного Волошиновича. Ростислав занадто довго обробляв м’яч і дозволив воротарю «Скали» ліквідувати загрозу.

Гості ж до перерви запам’яталися небезпечним ударом головою після кутового.

Після відпочинку господарі додали у швидкості. Вдруге змарнував нагоду забити Ростислав Волошинович, разом із Романом Геричем перекинувши і ворота.

Ще швидше рівняни забігали після виходу Антона Котляра, який на правому фланзі замінив Михайла Сергійчука. Практично одразу «сімнадцятка» «Вереса» могла заробити пенальті, проте арбітр матчу призначити одинадцятиметровий у ворота «Скали» за очевидну гру рукою не ризикнув.

Зважаючи на величезну ігрову і територіальну перевагу господарів, гол «Скали» став несподіванкою. Цього разу зовсім неприємною. Віталій Рябушко ударом у дальній кут завершив одну з нечисленних контратак стриян.

Зрівнювати рахунок у складі НК «Верес» вийшли свіжі Ігор Сікорський та Сергій Герасимець. До того ж гості залишилися у меншості. Тиск на ворота стриян зрештою приніс свої плоди. Роман Герич витягнув «мертвий» удар головою Сергія Борзенка, втім першим на добиванні опинився Ігор Сікорський – 1:1!

У час, що залишався, рівняни кинулися здобувати три очки. І вольову перемогу на останніх хвилинах матчу рівнянам приніс Дмитро Козьбан, забивши свій дебютний гол за "Верес".





БІЛЬШЕ ФОТО З МАТЧУ







Щодо підсумків туру, то вісім із дев`яти клубів з верхньої половини турнірної таблиці Першої ліги у матчах сьомого туру здобули свої чергові перемоги. Винятком із правила став лише ковалівський "Колос".

Очолює пелетон, як і раніше, "Іллічівець". У 7-му турі команда Олександра Севидова розгромила ПФК "Суми". Вольова перемога з рахунком - 5:1 стала найбільш результативною для "Іллічівця" за час виступів клубу у Першій лізі. А покер Руслана Кісіля дозволив йому обійти у гонці бомбардирів "вересівця" Руслана Степанюка.

"Іллічівець" - ПФК "Суми" - 5:1 (3:1)
Голи: Кісіль (25, 36, 40, 85), Лебеденко (53) - Душин (24)
Попередження: Вакуленко (38) - Процишин (23).

На другій позиції у турнірній таблиці, здобувши мінімальну перемогу вдома, залишився харківський "Геліос". А безвиграшна серія "Інгульця" продовжилася до трьох матчів.

"Геліос" - "Інгулець" - 1:0 (1:0)
Гол: Лобойко (19)
Попередження: Сидоренко (53), Радченко (61) - Покотилюк (22), Нвамора (25), Запорожець (72).

Мабуть, найбільш несподіваний результат туру - домашня нічия "Колоса" із проблемним у кадровому плані "Авангардом". Краматорці дали справжній бій у Ковалівці, втім могли і програти. Наприкінці матчу пенальті не реалізував Олександр Поздєєв, який у минулому сезоні двічі забив з пенальті у ворота НК "Верес".

"Колос" - "Авангард" - 2:2 (0:2)
Голи: Рябов (56), Бондаренко (77) - Собко (24, 31)
Попередження: Поздєєв (37), Морозко (57), Бондаренко (72), Лисицький (82) - Гордя (23), Єрмаков (72), Ульянов (85).
На 86-й хвилині Поздєєв не реалізував пенальті.

Осічкою "Колоса" скористалася "Десна". Чернігівці переконливо обіграли в гостях ФК "Тернопіль", опинившись на четвертій позиції у турнірній таблиці.

ФК "Тернопіль" - "Десна" - 0:2 (0:2)
Голи: Філіппов (19, 45)
Попередження: Скидан (27), Червонецький (58), Бабич (69), Шаповалов (90) - усі ФК "Тернопіль".

Вперше після трьох нічиїх здобув перемогу "Черкаський Дніпро".

"Черкаський Дніпро" - "Арсенал-Київ" - 1:0 (0:0)
Гол: Качур (85)
Попередження: Синьогуб (32), Савченко (69), Цибульник (75) - Майданевич (14), Турчанов (31), Котелюх (38), Есеола (45).

"Буковина" натомість здобула другу поспіль перемогу із загальним рахунком - 5:0. Один із голів у ворота "Гірника-Спорт" забив екс-гравець міні-футбольного клубу "Кардинал-Рівне", уродженець Костополя Роман Дацюк. Екс-гравець НК "Верес" Вадим Яворський відзначився попередженням.

"Буковина" - "Гірник-Спорт" - 2:0 (0:0)
Голи: Воробей (78, у свої ворота), Дацюк (89)
Попередження: Гаращенков (41), Моісеєнко (50), Ченбай (58), Бобак (64), Ситников (88), Яворський (90) - усі "Гірник-Спорт".
Вилучення: Пернацький (31, фол останньої надії) - "Гірник-Спорт".

МФК "Миколаїв" свою переможну серію продовжив вже до трьох матчів. У 7-му турі "корабели" у принциповому матчі здолали "Оболонь-Бровар".

МФК "Миколаїв" - "Оболонь-Бровар" - 1:0 (0:0)
Гол: Берко (88, з пенальті)
Попередження: Кошелюк (18) - Шевчук (38).

А от ФК "Полтава" після двох перемог на старті чемпіонату - у наступних п`яти матчах зазнала чотирьох поразок. Цього разу полтавчани поступилися в Охтирці.

"Нафтовик-Укрнафта" - ФК "Полтава" - 3:1 (1:1)
Голи: Пасіч (12), Черній (74), Арвеладзе (90+1, з пенальті) - Гуськов (45+1)
Попередження: Лозовий (17), Передистий (78) - Іванов (41).



Матчі наступного, 8-го туру у Першій лізі відбудуться у четвер та п`ятницю. Між собою зіграють:

8-го вересня:
"Арсенал-Київ" - "Геліос"
ФК "Полтава" - "Черкаський Дніпро"
"Оболонь-Бровар" - "Нафтовик-Укрнафта"
"Іллічівець" - МФК "Миколаїв"
"Скала" - ФК "Тернопіль"
"Гірник-Спорт" - НК "Верес"
"Інгулець" - "Буковина"
"Авангард" - ПФК "Суми"

9-го вересня:
"Десна" - "Колос"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ