Ми у Facebook
08.09.2016, 16:00

Чемпіонат України. 8 тур. «Гірник-Спорт» - «Верес» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У четвер, 8 вересня, рівненський «Верес» зіграє матч 8 туру Чемпіонату України серед команд першої ліги. Команда Володимира Мазяра у гостях поміряється силою із «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні). Зустріч пройде на стадіоні «Юність» і розпочнеться о 17:00.
Як повідомляє Інформаційна служба НК ФК «Верес», футбольний клуб «Гірник-Спорт» - майже одноліток міста, яке у 1960-му році заснували у Полтавській області під назвою Комсомольське. Населений пункт став домівкою для численних працівників новозбудованого гірничо-збагачувального комбінату. Вже за два роки, у 1962-му, на підприємстві було створено футбольну команду «Гірник», яка близько двадцяти років виступала у різноманітних турнірах місцевого значення, будучи чи не найсильнішою в місті.

До речі, про місто. Засноване у 1960-му неподалік Кременчука (за 16 кілометрів) під назвою Комсомольське на місці хуторів Горішні Плавні, Пашки та Іскра. У 1972-му році назву змінили на Комсомольськ. У нинішньому році місто знову перейменували у зв’язку із пакетом законів про декомунізацію, присвоївши одну з історичних назв – Горішні Плавні. Населення міста – близько 50-ти тисяч осіб.

Але повернемося до футболу. У 1988-му на базі залізничного цеху гірничо-збагачувального комбінату було створено новий клуб – «Локомотив», куди запросили і більшість футболістів «Гірника». Втім, вже за два роки відбулася чергова реорганізація.

На базі клубу було створено одразу дві нових команди: «Локомотив» та «Гірник». Перша стартувала у чемпіонаті УРСР серед колективів фізичної культури. Друга – у першості Полтавської області.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР



Вже у часи української Незалежності, у сезоні 1992-1993 обидві команди знову були об’єднані в один клуб – «Гірник», який на той час виступав в чемпіонаті України серед аматорських колективів.

Поворотним в історії клубу став 1994-й рік. У назві з’явилася приставка «Спорт», а сам клуб подав заявку на участь у Другій лізі чемпіонату України.

У сезоні 1995-1996 «Гірник-Спорт» дебютував на професіональній арені. У першому матчі чемпіонату Другої ліги (група «Б») команда поступилася «Дружбі» з Бердянська – 1:3, а дебютну перемогу здобула лише в 11-му турі, обігравши «Портовик» із Чорноморська. У підсумку ж «Гірник-Спорт» фінішував на 16-й позиції, зберігши прописку у турнірі професіоналів.

Вже за два роки «Гірник-Спорт» із аутсайдерів ліги вибився у лідери, двічі поспіль фінішувавши у своїй групі Другої ліги четвертим. Тривалий час саме ця позиція залишалася кращим показником в історії клубу.

Вперше в своїй історії «Гірник-Спорт» та «Верес» зустрілися у першому попередньому раунді розіграшу Кубку України 2009-2010. Рівняни, яких тоді очолював Микола Філін, вдома переконливо обіграли суперників. Дублем відзначився Олександр Любар.

18.07.2009, Рівне, стадіон «Авангард», 1000 глядачів
«Верес» - «Гірник-Спорт» - 2:0 (2:0)

«Верес»: Мозеров, Колаковський, Мельничук (Дацюк, 85), Назаренко, Кінах, Новак, Тивончук (Хлібович, 82), Гаврилюк, Гайдук (Вознюк, 87), Климишин, Любар.
Головний тренер: Микола Філін.

«Гірник-Спорт»: Шпак, Зубахін, Полтавець, Пищик, Кондрашов (Ткаченко, 77), Кравченко, Бондаренко, Малиночка, Слива (Ярошенко, 43), Шарко, Симонян (Гусейнов, 70).
Головний тренер: Юрій Малигін.

Голи: Любар (33, 42).
Попередження: Гаврилюк (59), Назаренко (66), Дацюк (86) – Шарко (52).
Вилучення: Полтавець (79).

Взимку 2013-го року «Гірник-Спорт» очолив тренер Ігор Жабченко. А вже у наступному сезоні команда із Горішніх Плавнів, здивувала усю Україну яскравим атакуючим футболом, за три тури до фінішу чемпіонату завоювавши золоті медалі Другої ліги та право на підвищення у класі.

«Гірник-Спорт» не перестав дивувати і у Першій лізі. Усього за два роки, у сезоні 2014-2015, команда завоювала бронзові медалі, лише на три очки відставши від «Сталі» Володимира Мазяра, яка з другого місця покрокувала до Прем’єр-ліги.

Втім, минулий сезон «Гірник-Спорт» провів вже не так впевнено. Чемпіонат Першої ліги команда завершила дванадцятою, здобувши лише вісім перемог у тридцяти матчах.

Влітку «Гірник-Спорт» покинуло чимало лідерів. Серед них і Сергій Герасимець, який став гравцем НК «Верес». Втім, у команді залишається чимало досвідчених та кваліфікованих виконавців. А найголовніше – команду досі готує головний тренер Ігор Жабченко, з яким і пов’язані усі гучні успіхи «Гірника-Спорт» останніх років.

Нещодавно до «Гірника-Спорт» приєднався і Вадим Яворський, який цього літа встиг зіграти у чотирьох матчах за НК «Верес». Нападник вже двічі виходив на поле у футболці команди з Горішніх Плавнів.

За підсумком семи турів нинішнього чемпіонату «Гірник-Спорт» посідає передостаннє місце у турнірній таблиці. Команда з Горішніх Плавнів здобула лише одну перемогу (на
виїзді над МФК «Миколаїв» - 1:0). Натомість, «Гірник-Спорт» зазнав вже п’яти поразок у чемпіонаті та вилетів із розіграшу Кубку України.

Досьє:

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні)
Рік заснування: 1962
Попередні назви: «Гірник», «Локомотив»
Досягнення: чемпіон Другої ліги – 2014, бронзовий призер Першої ліги – 2015
Найвища позиція у чемпіонатах України: 3 у чемпіонаті Першої ліги 2014-2015.

Історія протистоянь «Гірник-Спорт» - НК «Верес»:

1 матч: +0,=0,-1
М’ячі: 0-2





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ