Ми у Facebook
22.09.2016, 19:30

Як позбутися від втоми та депресії

Пропонуємо кілька ефективних способів.
Втома та депресія - поняття, з якими час від часу доводиться стикатися практично кожному з нас. Особливо актуальні вони восени - коли дні стають коротшими, навколо все втрачає яскраві барви, а на голову крапає холодний дощ. Але й в таку пору сумувати ніколи, адже доводиться і далі поспішати на роботу, дбати про сім'ю, вчитися. Тому боротися з втомою та депресією потрібно негайно. Для цього фахівці рекомендують скористатися кількома ефективними способами.

Так, для зняття втоми варто підготувати дві посудини з водою: в одну налийте воду з льодом, в іншу - гарячу. Потім занурюйте руки в дві різні посудини по одній руці, час від часу міняючи їх місцями. За словами народних цілителів, така процедура допомагає розслабитися і очистити думки.

Дехто радить від втоми та поганого настрою влаштувати собі перекус з оселедця. Трохи дивно, але на ситий шлунок точно думається краще.

Розслабитися після робочого дня гарно допомагає і масаж. Не обов'язково шукати професійного масажиста для цієї процедури. Можете попросити про допомогу рідних.

Щоб позбутися втоми і запастися енергією, в раціон радять включити сирі овочі і фрукти, молочні продукти і яєчні жовтки. Не менш корисними будуть горіхи, горох, риба.

Відновити сили допоможе і кількахвилинна ванна для ніг. Таку процедуру варто проводити систематично, особливо тим, хто постійно стоїть на роботі, або ж навпаки - засиджується.

Позбутися втоми та депресії зачасту допомагають і народні рецепти:

Сирий жовток збийте з невеликою кількістю цукру і випийте маленькими ковтками ( не більше 3-х р. в день).

Відваріть картоплю разом з лушпинням і зцідіть відвар в окрему посудину. Як охолоне - пийте при втомі. У картопляному лушпинні, як з'ясувалося, зосереджені величезні запаси вітамінів А, В і С, які відновлять сили.

Відновити сили допоможе також вживання в їжу сирої цибулі та часнику.

Можна також 100 гр кураги змішати з 2-ма товченими волоськими горіхами і 2-ма ст.л. меду. Їжте таку кашку перед сном по 1 ч.л.

Ну а якщо не любите користуватися народними ліками, на допомогу прийдуть рідні, хороші фільми, гарячий чай та яскраві враження.

Успіхів!

За матеріалами: tut-cikavo.com.

Статті до теми:

У чому причина депресії?

Осінь — не час для депресії

Осіння дієта: зміцнюємо імунітет та долаємо депресію [+ПОРАДИ]





На правах реклами