Ми у Facebook
01.10.2016, 15:00

Чемпіонат України. 12 тур. «Оболонь-Бровар» - «Верес» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У суботу, 1 жовтня, рівненський «Верес» зіграє матч 12 туру Чемпіонату України серед команд першої ліги. Команда Володимира Мазяра проведе поєдинок проти «Оболонь-Бровар» зі столиці. Зустріч пройде на стадіоні «Оболонь-Арена» в Києві і розпочнеться о 16:00.
Як повідомляє Інформаційна служба НК ФК «Верес», у нинішньому сезоні «Оболонь-Бровар» поки не виступає на рівні претендента на підвищення у класі.

Офіційно історія клубу бере свій початок у 2013 році. Саме тоді компанія ПАТ «Оболонь» заснувала відповідне товариство з обмеженою відповідальністю. Футбольний клуб «Оболонь-Бровар» максимально дистанціюється від більш відомого – ФК «Оболонь» (той клуб знявся зі змагань у 2012-му році через внутрішні конфлікти між керівництвом). Втім, на прохання столичних уболівальників новий клуб зберіг максимально схожі до свого попередника кольори та символи.

Сформувавши склад із вихованців столичної ДЮФШ «Зміна-Оболонь», команда «Оболонь-Бровар» у 2013-му році взяла старт у чемпіонаті України серед аматорів. Свій дебютний поєдинок проти «Авангарду» із Корюківки «пивовари» завершили унічию – 0:0.

Вже за декілька місяців «Оболонь-Бровар» одержав статус професіонального клубу ПФЛ, стартувавши у чемпіонаті Другої ліги. Свій перший сезон команда завершила на восьмій позиції. Втім, вже за рік «Оболонь-Бровар» завоював срібні медалі Другої ліги, разом із «Черкаським Дніпром» одержавши право на підвищення у класі.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

У минулому сезоні обидва новачка Першої ліги одразу стали головними претендентами на нагороди. «Оболонь-Бровар» у підсумку завершив чемпіонат третім. Разом із тим команда зуміла пробитися до 1/8 Кубка України, поступившись лише київському «Динамо» - 0:2 та 0:5.

Сезон 2016-2017 «Оболонь-Бровар» поки проводить не так переконливо. В одинадцяти матчах чемпіонату «пивовари» здобули лише чотири перемоги, зазнавши при цьому п’яти поразок. У Кубку України справи у команди дещо кращі. Як і Народний Клуб, кияни подолали раунд 1/16. У середині жовтня «Оболонь-Бровар» в 1/8 Кубку України зіграє проти МФК «Миколаїв».

Суботній матч проти команди Володимира Мазяра у складі «Оболоні-Бровар» пропустить захисник Артем Корольчук, який був вилучений у грі киян минулого туру проти «Буковини».

Досьє:
ФК «Оболонь-Бровар» (Київ)
Дата заснування: 2013
Досягнення: срібло чемпіонату Другої ліги (2015), бронза чемпіонату Першої ліги (2016)
Найвища позиція у чемпіонатах України: 3 місце у чемпіонаті Першої ліги (2016).

Історія протистоянь:
«Оболонь-Бровар» та НК «Верес» дотепер в офіційних матчах не зустрічалися.









На правах реклами