Ми у Facebook
04.10.2016, 12:40

Бунт аграріїв: на Рівненщині до траси вивели техніку

Таким чином селяни хочуть привернути увагу до проблеми голоду, яка вже надзвичайно гостро стоїть в Україні.
Нагадаємо, що 4 жовтня у Києві та в усіх регіонах України розпочався попереджувальний Всеукраїнський страйк аграріїв «Повернемо гроші селу – нагодуємо країну!».

На мітинг до Києва на площі Конституції перед Верховною Радою поїхали 200 представників Рівненщини.





Серед вимог страйкарів – відновлення системи оподаткування аграріїв, яка діяла до 2015 року; ухвалення законопроекту 3851-1 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість, у тому числі сільгоспвиробників» до кінця 2016 року; продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до того часу, поки не буде розроблено всього комплексу законодавчих актів, необхідних для завершення земельної реформи.

Також, у місті Дубно на Рівненщині трасі зібралися аграрії з сільськогосподарською технікою, виставленою вздовж дороги.

"За ініціативи Аграрної партії України ми сьогодні проводимо Всеукраїнський попереджувальний страйк проти свавілля влади. Адже те, що зараз влада намагається зробити для агровиробників призведе до того, що ціни на про продукти зростуть на 15 чи то і 30%, - зазначив голова Рівненської обласної організації Аграрної партії України Юрій Супрунюк.- Сьогодні на страйк вийшли не тільки ті, хто захищають свій бізнес, а і усі ті, кому не байдужі такі дії влади. Тут присутні ті, хто готові вийти на захист села та України".










На правах реклами