Ми у Facebook
20.10.2016, 12:00

Сьогодні меру Рівного Віктору Чайці виповнилося б 75...

20 жовтня міському голові Рівного у 1981-1988 та 1998-2008 роках Віктору Чайці виповнилося б 75 років.
Уродженець Краснодарського краю Росії, який починав кар'єру на Луганщині, Віктор Чайка був набагато більшим патріотом Рівного та України, ніж чимало з тих, хто голосно говорив чи говорить про це на кожному кроці. Його патріотизм був не показним, не мітингово-майданним, не книжно-художнім — пропрацювавши понад чверть століття в автомобільній галузі, Віктор Анатолійович не цурався міцного слівця й до кінця життя так і не навчився говорити гарною українською. Але його суржик не дратував так, як дратують нині багатьох "кровосісі" Азарова. Він викликав добру посмішку, а не роздратування.

Крилаті вислови Віктора Чайки

Віктора Чайку у Рівному любили й поважали за конкретні справи для міста. І хай би там хто зараз не говорив про те, що його методи управління були радянськими, виправданими у суспільстві з плановою економікою, а не в ринкових умовах. І що легко щось будувати і ремонтувати в місті, маючи безперебійне фінансування, як за часів Союзу. Але факт залишається фактом: Віктор Чайка став для Рівного людиною-символом. Символом будівництва, здорового прагматизму, роботи з засуканими рукавами, тієї самої “комуналки”, на якій не надто пропіаришся, але стан якої значною мірою визначає якість життя у конкретному населеному пункті.

Чим вам запам’ятався Віктор Чайка? [ОПИТУВАННЯ]

А символом самої епохи Віктора Чайки стали троянди у центрі міста. Чисте і впорядковане Рівне — ось найкращий пам'ятник, якого гідна ця непересічна людина. А це вже — від кожного з нас залежить.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ