Ми у Facebook
23.10.2016, 15:30

"Нам не треба подачки, дайте гідну зарплату", - рівняни про оформлення субсидій

З настанням нового опалювального сезону рівняни все частіше обговорюють тему призначення субсидій в Україні.
Так, нагадаємо вам про те, як рівнянам оформити субсидію у 2016 році.

Обговорення у соціальних мережах щодо оформлення субсидій розпочав лікар-анестезіолог Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський. Він розповів про те, що на пошті є купа матеріалів про субсидії, на які списується купа грошей:

Зайшов на Укрпошту. Поки стояв у черзі, звернув увагу на високоякісні рекламні буклетики на столах. Придивився - все про субсидії. Взяв до рук, переглянув: дорогий цупкий папір, високоякісний друк, чудова інфографіка, яскраві кольори. І вже вчергове задумався. У мене стільки запитань стосовно цих субсидій, на які не маю відповідей. Чи не міг би хтось мені пояснити людською мовою:

- якщо держава закладає десятки мільярдів гривень на субсидії і якщо в державі ці гроші є, і вона готова заплатити їх за мене, то чому держава не може дати ці кошти громадянам у вигляді зарплат, пенсій, стипендій, щоб ми самі заплатили за всі послуги стільки, скільки вони коштують?

- якщо держава хоче допомогти лише бідним, а багатим щоб ні, то чому тоді просто не підвищити рівень прожиткового мінімуму, мінімальних зарплат і пенсій? Це би допомогло значно скоротити кількість отримувачів субсидій.

- якщо в школах не вистачає підручників, то для чого друкувати у такій величезній кількості такі якісні рекламки? Яка цільова аудиторія такої продукції? Значить, на це коштів більш, ніж достатньо?

І на кожній такій рекламці слоган: держава турбується про тебе. Чомусь, у мене переконання, що це якась спотворена, викривлена турбота. Усе це пахне якоюсь величезною аферою, розгадати яку мені не під силу. Зробити користувачами субсидій більше 80% населення, маючи при цьому такі величезні кошти на їх оплату, ні, я цього не розумію. Чи може є раціональні пояснення?


Тарифи на тепло зростуть? Мінрегіонбуд хоче змусити споживачів платити за діряві й неутеплені труби

Рівняни ж активно почали активно обговорювати це питання. Так, переважна більшість з них переконані, що українцям треба не субсидії, а гідна заробітна плата.

Vyacheslav Yuk у підсумку, гроші на субсидії потрапляють до кишень власників обленерго, як і було задумано

Володимир Красько Ті самі розводи тільки в новій обкладинці: Український прапор на костюмі, патріотичний рінгтон на телефоні, замість "прівєт"- слава Україні. Хіба для цього був майдан? Хіба за це гинуть хлопці на сході? Два довгих роки крутимся на одному місці. Я вже не говорю про медицину, яка захлинається в конвульсіях...Де в усьому винен пересічний лікар бо він давав якусь там клятву....Де вчитель винен за те що попросив благодійний внесок на фарбу, щоб клас пофарбувати, чи на підручники тому ж школярику.Де лікуються наші вершки? Де навчаються їхні діти? Чи багато наших такзваних "пузатих патріотів" було на донбасі хоч раз, я не кажу щоб воювати, там війни нема там АТО, посиділи б пару читаннь на передку-це точно стимульне до правильних рішень....до мінімуму проживання, підвищення фінансування медицини та освіти...

Marina Kryvunchenko Як пояснував мені друг, то державі вигідні субсидії, бо вони закладають значно вищі норми споживання, на газ чи енергію, а потім списані Куби та кіловати продаються по другому колу. Тому і вигідно мати більше людей на субсидіях. Логіка проста у них. Бізнес. І жодних турбот.

Віталій Голубєв Певна логіка є в тому, що коли держава перераховує субсидії підприємствам-надавачам послуг, то принаймні ці кошти потраплять підприємствам-надавачам послуг. А якби на ці суми просто збільшити зарплати і пенсії, то більшість людей просто витратить ці гроші на щось інше. Більшість співгромадян іще не дозріли до відповідальності за свої вчинки. Це все одно як начальник відправляє підлеглого щось привезти, а гроші йому не дає, каже - я потім сам розрахуюсь, а ти привези товар (як варіант - рахунок, щоб ми сплатили по безналу). Бо раптом проп'є дорогою... Так і тут. Але погоджуюсь: у нас не комуналка висока, у нас зарплати і пенсії низькі. Якби американці і європейці, які дають нам гроші на боротьбу з корупцією, дізнались наші середні зарплати в доларах та євро - вони б зрозуміли, що з таким рівнем доходів корупція непереможна.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ