Ми у Facebook
24.10.2016, 09:00

Дача. Сад. Город: сіємо на зиму гірчицю

Аби підживити землю після збору урожаїв і створити кращі умови для зростання культур весною, можна посіяти сидерати - зелені добрива.
Сидерати – це розлини, які спеціально вирощують для відновлення ґрунту, збагачення його азотом і мікроелементами, а ще аби зменшити кількість шкідників та бур'янів.

Дача. Сад. Город: Де взяти добриво (ФОТО)

Серед таких "зених добрив", які можна посіяти на зиму - жито та гірчиця. Найкориснішою для городу вважається біла гірчиця. На зиму її насіння варто сіяти глибше аніж зазвичай (1-1.5 см). Адже йому треба залишатися в спокої до весни, і в той же час, не замерзнути. Варто врахувати також, що верхній шар грунту може розмити тала вода.



Весною, зрізати гірчицю варто до початку цвітіння, бо потім стебла стають грубими і їх погано обробляти. А от коли їй 5-7 тижнів вона м'яка наче трава.

Зрізані плоскорізом на глибині 5 см сидерати краще не заорювати, а розкласти на грядці, укривши їх мульчею, щоб вони не висихали. Поступово рослинні залишки перетворюються на компост, виділяючи велику кількість азоту, а коріння, що залишилося в землі, під впливом дощових черв'яків і мікроорганізмів розкладається, стаючи гумусом.

10 натуральних добрив для квітів у горщику





На правах реклами