03.11.2016, 20:00

Опеньки: що треба знати та як готувати [+ПОРАДИ]

Кілька порад пропонує "ОГО".
Нагадаємо, що у вересні рівняни збирали перші осінні гриби. Тепер, у жовтні, коли трохи похолодало і прийшла пора дощів, маслюків на Рівненщині практично немає, натомість з'явилися опеньки.

У затятих грибників з Рівного опеньки виросли на подвір’ї

Так, чимало опеньків можна знайти на Дубенщині. Своїми "врожаями" хвалиться наш читач Микола: "Думав, що цього року вже не дочекаюся опеньків... Але завдяки дощам вони все-таки з'явилися. За минулий тиждень назбирав 4 відра по 12 літрів."

Чимало опеньків продають і на трасі Рівне - Тернопіль. За 5-літрове відро цих грибочків просять 30 грн.

"Для того, щоб зібрати справжні опеньки, треба бути уважними, адже в лісі чимало отруйних грибів не менш схожих на їстівні." - кажуть грибники.

Як відрізнити їстівні опеньки від отруйних [+ПОРАДИ]

Ну а маринувати опеньки краще найдрібніші, молоденькі грибочки з ще кругленькими шапочками, адже вони набагато смачніші.

РЕЦЕПТИ МАРИНУВАННЯ ОПЕНЬКІВ