Ми у Facebook
26.10.2013, 12:25

У затятих грибників з Рівного опеньки виросли на подвір’ї

Дива в нашому житі трапляється щодня, головне їх помічати. Ось і маленьке диво відбулося з сім'єю Міщишиних з Рівного. На їхньому подвір'ї виросло близько сотні грибів, ніхто навмисно їх не сіяв та не садив, господарі були дуже здивовані.
Тетяна та Віктор Міщишини - затяті грибники. Гриби - їхня пристрасть. Щороку вони виїжджають на тиждень-два в селище біля озера Нобель, і присвячують весь час для збирання та обробки грибів.

"Грибник - 2012": рецепти успіху від Тетяни Петрушко

Ми збираємо лише білі гриби — і нам на них дуже щастить, - розповідає пані Тетяна. - Цього року наш “улов” становив 1000 штук.

Проводячи стільки часу в лісі часто зустрічалися з різними лісовими жителями: кабанами, оленями, лосями. А одного разу навіть знайшли лебедя з підбитим крилом. Вилікували та відпустили.



Щороку сім'я закручує 50-60 літрів лісових знахідок. Оскільки їх дуже багато, часто вони йдуть в подарунок рідним та близьким. Адже хтось з них надто зайнятий для такого хобі як збирання грибів. А наприклад, у родичів на Хмельниччині, вони взагалі мало ростуть.

Що приготувати з грибів красноголовців та підберезників

Захоплення грибами для родини прищепив Віктор, голова сімейства. Він розповів, що любов до грибництва в ньому зародив ще батько в шкільні роки. А потім Віктор і дружину “заразив” цією справою.



Для сім’ї Міщишиних найважливіше – це процес: дихати свіжим повітрям, єднатися з природою.



Що ж до грибів, які виросли прямісінько на газоні перед будинком, то їх появу пояснюють логічно:

- Земля під траву привозна, тому можливо разом з нею завезли пори грибів, - роздумує господиня, - Але, напевно, це все таки натяк природи на те, щоб ми звертали увагу і на опеньки, а не лише білі збирали.

Минулого року на подвір’ї у родини вже росли гриби, але інші, і не так багато: два дощовика. Коли їх зрізали, виросло ще 16. А цього року опеньки, та ще й стільки.

Поради рівнянам: як вберегтися від отруйного гриба

Грибники Міщишини порадили тим, хто лише починає цікавитися цією справою, ніколи не брати тих грибів, які не знаєш. Адже всі гриби можна їсти, але деякі лише один раз.

"Рівненська газета" №44 від 31 жовтня 2013 року





На правах реклами