Ми у Facebook
06.11.2016, 10:30

Що відвозять на рівненське сміттєзвалище

Питання утилізації побутових відходів є вкрай актуальним не лише для Рівного, а й усієї України.
Як повідомляв портал ОГО, в Україні близько 10 відсотків території займають сміттєзвалища. На Рівненському сміттєзвалищу накопичилося більше 5 мільйонів тонн відходів починаючи з 1969 року. І працювати воно зможе ще кілька десятків років. Одним із способів зменшити навантаження на сміттєвий полігон Рівного є роздільне збирання сміття. Цей спосіб запровадили ще у 2015 році. Того ж року в Рівному комунальне підприємство КАТП 1728 встановило контейнери для пластикових пляшок.

Скільки в Україні накопичилося сміття і що з ним робити (+ІНФОГРАФІКА)

Які побутові відходи відвозять на рівненське сміттєзвалище розповів Ростислав Кралюк - директор комунального підприємства КТП 1728, на балансі якого і знаходиться сміттєвий полігон Рівного:

- На сміттєзвалищі можна захоронювати побутові відходи 4 класу, тобто усе побутове сміття: це можуть бути і пластикові пакети, пластикові пляшки папір та інше подібне сміття. У Рівному встановлено близько 80 контейнерів для роздільного збирання сміття. Важливо окремо збирати пластик для подальшої переробки, адже у цих відходів великий термін розкладання. Ми не захоронюємо ні медикаментів, ні хімікатів, ні пестицидів - рівненське сміттєзвалище для цього непридатне.

Зазначимо, що після того, як рівняни викидають сміття у контейнери для роздільного збору, сміття на сміттєзвалищі сортують працівники одного з приватних підприємств Рівного.

Рівнененське сміттєзвалище: чи почали там добувати газ

Також нагадаємо, що нещодавно нардепи прийняли закон, який допоможе запустити сміттєпереробний завод. Його побудували за 70 мільйонів гривень й відкрили ще у 2013 році. Але пізніше виявилося, що зміни у законодавстві перешкоджають його роботі.





На правах реклами