Ми у Facebook
09.11.2016, 07:40

Готуємо ароматний вишневий пиріг до чаю [+Фото]

Такий десерт стане в нагоді для сімейних чаювань та для частування гостей.
Інгредієнти:

Для тіста:
3 яйця
100 г вершкового масла або маргарину
3/4 ст. цукру
150 г сметани
1 п. розпушувача (10 г),
щіпка солі,
близько 200 г муки.

Для начинки:
300 г вишень у своєму соку (можна і з компоту)
2 ст.л. кокосової стружки.

Для кокосової глазурі:
300 г сметани
3/4 ст. цукру,
1 ст. кокосової стружки,
ванілін.

Приготування:

Готуємо тісто: з'єднайте 2 яйця, розм'якшене вершкове масло і цукор. Перемішайте з допомогою міксера. Додайте сметану, розпушувач, збийте.
Потім додайте просіяне борошно, ретельно перемішайте. Тісто має бути не дуже густе.



Готове тісто викладайте у форму (краще роз'ємну чи силіконову) попередньо змастивши дно маслом чи олією. На тісто викладіть вишні (без кісточок), зверху все присипте кокосовою стружкою.



Випікайте пиріг в розігрітій до 180 С духовці близько 20-25 хв.

В це час приготуйте кокосову глазур: окремо з'єднайте сметану, цукор, ванілін і кокосову стружку (має бути густа).

Коли пиріг "схопиться" і підрум'яниться, дістаньте його з духовки і зверху розподіліть кокосову глазур.



Потім поставте в духовку ще на 20-30 хв. Випікати пиріг слід до золотистого кольору. Дайте йому охолонути у формі і подавайте на стіл.



Смачного!

Читати також:

Готуємо смачний сніданок: сирники в духовці за 10 хвилин

Готуємо смачні оладки для діток за 30 хвилин

Готуємо ароматні гарбузові млинці на сніданок [+Фото]





На правах реклами