Ми у Facebook
09.11.2016, 09:10

“Теплі кредити” на Рівненщині оформляють і ОСББ

Фото з: rv.gov.ua.

Подібні кредити отримали уже кілька тисяч сімей на Рівненщині.
Як розповів перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Юрій Приварський, тільки з початку 2016 року більше 5 тисяч мешканців Рівненщини «зекономили» тепло за рахунок бюджетних коштів. А з часу реалізації Програми кредити на «тепло» отримали понад 8 тисяч сімей.

Які спеціальності потрібні у Рівному

Пільгові кредити вже оформили 26 ОСББ.

Усього на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів банки області видали кредити на загальну суму 143,7 мільйони гривень.

Для жителів Рівненщини, за словами Юрія Приварського, діє трирівнева компенсація відсоткових ставок – з державного, обласного та місцевих бюджетів.

У платіжках рівнян з'являться роз'яснення щодо розстрочки

- Держава відшкодовує 20-70% суми кредиту. Паралельно вже другий рік діє обласна Програма, відповідно до якої додатково компенсують 15% тіла кредиту. На ці цілі з обласного бюджету у 2016 році вдалося спрямувати 3 мільйони гривень», - розповів перший заступник голови ОДА.

З метою здешевлення «теплих» кредитів діють відповідні районні та міські програми.

Так, відсоткові ставки відшкодовують також в Дубровицькому (9,5%), Здолбунівському (5%) районах та місті Рівне (9,5%). Зокрема, у Рівному відшкодування з міської скарбниці отримали більше 600 рівнян на загальну суму 191 тисяч гривень.

Про це повідомили з прес-служби Рівненської ОДА.





На правах реклами