Ми у Facebook
19.12.2016, 10:45

Роман Яворський: Рівне має стати туристично привабливим для гостей міста і комфортним для його мешканців

Роман Яворський у Рівному особистість не надто публічна, хоча про його культурні проекти знають не лише в обласному центрі, а й далеко за його межами.
Сьогодні він не лише організатор масових заходів, а й депутат Рівненської міськради. Після того, як він став на шлях служби громаді, вже не його проекти, а сам Яворський опинився в центрі уваги громадськості. Відтак, аби познайомити читачів нашого видання з цим непересічним рівнянином в рамках нашої рубрики, журналіст «ОГО» запросив поспілкуватися Романа Яворського про його бачення розвитку міста, депутатську діяльність та як і заведено, плани на майбутнє.

- Романе, Ви давно працюєте у сфері культури. Мабуть, найвідоміше ваше «дітище» - так звана «Мегаподія», яка щороку проходить за участі відомих артистів на «Мототреці». Що Вас щоразу спонукає вигадувати подібні заходи у місті?

- Я люблю своє місто. І поки одні займаються комунальними, транспортними та іншими важливими для Рівного питаннями, для мене важливо, аби місто розвивалося культурно та туристично. В сфері культури, я працюю з 2005 року, тому досконало знаю, що коїться у цій галузі. У місті є багато ініціатив і починань від різних людей, які переслідують таку ж мету, і це чудово. Однойменна івент-агенція «Мегаподія», яку я очолюю – це лише гвинтик у великому механізмі розбудови культурної неповторності і туристичної привабливості нашого рідного міста. Звісно ж, приємно, що наші заходи знайшли своє місце у серцях рівнян. Крім концерту «Мегаподія» на «Мототреці» за участю відомих зірок, про яку ви згадували, хочу звернути увагу на осінній ярмарок «Бульба-фест», який в цьому році був «пілотним», але за три дні проведення зібрав також на «Мототреці» десятки тисяч рівнян. Нагадаю, на ярмарку можна було придбати ексклюзивні продукти за цінами нижче ринкових привезені із Закарпаття, Волині, Полісся та познайомитися із продукцією рівненських товаровиробників. Також можна було просто відпочити всією сім’єю у спеціальних зонах на стадіоні. Дуже сподіваюся, що «Бульба-фест» надалі буде розвиватися та стане туристичною «родзинкою» Рівного, як Сорочинський ярмарок у Полтаві.



До слова згадаю і соціальні проекти – це «Збережи життя», в рамках якого ми вчили дітей електробезпеці, як поводитися на водоймах і на дорозі, та «Ми талановиті», де молодь з усього міста та області могла продемонструвати свої таланти іншим, повірити в себе. Цьогоріч деякі учасники конкурсу, - вокальний колектив - гурт «MellRose», танцювальний дует «Two Brothers», ансамбль сучасного танцю «WHY NOT», учасниця Х- фактору Аліна Ляшук та інші талановиті діти у підсумку отримали можливість виступити на великій сцені з відомими зірками шоу-бізнесу на концерті «Мегаподія».

Щодо подальший проектів, то ми з командою готуємося до ювілейної 5-ї річниці проекту «Мегаподія» на нашому стадіоні, яка точно буде найяскравішою концертною подією 2017 року. Також готуємо «Бульба-фест» та багато інших соціальних проектів.

- Ставши депутатом міської ради, Ви почали активно займатися, ремонтом доріг, прибудинкових територій, організували сімейне свято в «Тинному» (-авт.)

- Звісно я не можу вплинути на вартість газу чи на мінімальну заробітну плату, але можу добитися прийняття міських програм, які полегшать життя рівнян, можу вплинути на якість харчування дітей в садках і школах, на стан доріг та освітлення – саме тому я балотувався в Рівнераду. Люди повірили мені і сьогодні для мене завдання №1 – виправдати їх довіру.

На території «Тинного» живе багато моїх знайомих. Свого часу я неодноразово там гуляв зі своїм сином, возив його в колясці і ні разу не бачив дитячого майданчику в районі. Та сама ситуація і з спортивними майданчиками та транспортними зупинками.

Ще одною проблематикою мікрорайону є освітлення. Це 150-200 стовпів, які на сьогоднішній день не освітлюються і діти повертаються додому зі школи у темряві. Ця проблема надзвичайно гостра, адже мікрорайон був довгий час ніби «відрізаним» від міста. Ним мало хто займався, не виділялись кошти на найнеобхідніше.

У мешканців приватних будинків залишаються невирішеними багато земельних питань, їх хвилюють проблеми з водовідведенням, аварійними деревами, стихійними сміттєзвалищами.

Відповідно, я поступово почав братися за вирішення цих та багатьох інших проблем округу.

Роман Яворський: «Коли Рівне практично не відвідували артисти, ми поклали масу зусиль аби привезти їх сюди»

У Тинному в 2016 році ми встановили зупинку та дитячий майданчик, провели капітальний ремонт по вулиці Джерельна та в приміщенні бібліотеки, а ще провели ямковий ремонт в частині мікрорайону – інший запланований на наступний рік. Також змінили ліфти в під’їздах по вулиці Дубенська, що на «Боярці». До Дня вчителя в НВК № 17 організували свято «Родинне коло», де виступали і вихованці школи і були запрошенні артисти міста. Зокрема: відоме рівненське тріо «Лісова пісня», фіналіст «Голосу країни» Микола Бобрик та народний артист України Сашко Невже. Це свято планується бути традиційним і в наступному році проводитиметься в школі 14 травня, приурочене до Дня Матері. Зазначу, що за ініціативи бюджетної комісії було прийнято проект, про дводенне лікування рівнян з серцево-судинними захворюваннями за рахунок міського бюджету. Вже готові документи та підписані угоди з підрядником по капітальному ремонту вулиці Січових стрільців (плодорозсадник), прибудинкової території по вулиці Дубенська, 40 та розробляється проект спортивного майданчика по вулиці Дубенська 40-44. Плануємо також долучитися до ремонту та облаштування територій Церкви Різдва Пресвятої Богородиці 1888 року та НВК №17.Звичайно всього за рік зробити неможливо, тому що вирішення кожної проблеми доводиться буквально «гризти зубами», бігати по кабінетах, стукати там, де не хочуть відчиняти. Але я не здамся, і намічений разом із громадою план роботи буду виконувати з усією відповідальністю. Адже для цього люди й обирали депутата, щоб він захищав їхні інтереси і дбав про вирішення проблем кожного двору, кожного будинку їхнього округу.

- Один в полі не воїн… Хто вам допомагає в депутатській роботі? Зрештою, депутатська робота не заважає поєднувати роботу з громадською діяльністю?

- Моя команда івент-агенції «Мегаподія» – це моя друга сім’я. Ми багато часу працюємо і над культурними проектами, і над проблемами мого округу. У нас не виникає проблем із мотивацією, кожен розуміє, що робить свій внесок зміни в нашому місті. У зміни на краще. Я пишаюся своїм колективом. Ці люди для мене більше, ніж просто працівники. Ми разом вже не один рік і я неодноразово переконувався у відданості кожного члена команди. В цьому і є секрет успішних результатів усього, за що ми беремося.

- 2016 рік завершується, з якими планами вступаєте в Новий рік?

- Особисто для мене 2016 рік був не простий, хоч нам вдалося багато чого зробити для мого округу та для міста. Та головні здобутки ще попереду. Для мене найголовніше завдання на наступний рік – добитися вирішення найбільш фундаментальних проблем округу, про які я говорив вище. Коли це станеться, а я інших сценаріїв навіть не розглядаю, вважатиму, що у мешканців округу Боярка-Тинне хороший депутат (сміється, - авт).

Напередодні свят, які наближаються, хочу побажати кожному зустріти новий 2017 рік та Різдво Христове у родинному, теплому колі під дитячий сміх та спів колядок. І нехай ці чудові зимові свята будуть радісними та щедрими, додадуть життєвих сил і енергії на нові звершення. Злагоди у Ваших домівках, достатку і найголовніше любові у ваших серцях!

З наступаючим Новим Роком!







На правах реклами