Ми у Facebook
22.12.2016, 21:30

Чим може бути небезпечна для здоров'я кип'ячена вода

Про негативний вплив кип'яченої води стверджують вчені.
Усі ми знаємо, що вода - основа життя. Але, на жаль, сучасні джерела водопостачання не дозволяють нам вживати воду у чистому, здоровому вигляді. Зачасту сюди додають елементи хлору, різні важкі з’єднання і шкідливі домішки, з якими навіть сучасні фільтри не взмозі впоратися. Та й підземні джерельні води, на думку фахівців, вже далеко не такі кришталево чисті, як вважалося колись.

В таких умовах ми просто вимушені кип'ятити воду, аби хоч якось зберегти здоров'я. Але, мало хто знає, що багаторазове кип'ятіння води може не покращити самопочуття, а навпаки - зашкодити нам.

Так, за висновками фахівців, якщо одну і ту ж воду кип’ятити по кілька разів, виникає ризик отруєння шкідливими речовинами, які утворюються внаслідок повторення цієї процедури. У воді, яку кип'ятили кілька разів концентрація небезпечних для організму сполук збільшується з кожним разом, а частка корисних сполук кисню зменшується до мінімуму. Інакше кажучи, вода з «живої» і корисної перетворюється в «мертву» і шкідливу. А відтак, кип'ятити воду рекомендується лише один раз.

За матеріалами cikavosti.com.

Читати також:

Топ-15 корисних продуктів для жінок

Перелік продуктів, які не варто зберігати в холодильнику

Чим не снідати, щоб зберегти здоров'я





На правах реклами