Ми у Facebook
18.01.2017, 16:00

Березнівські козаки найкраще станцювали бойовий гопак

На Рівненщині, у Березному відбувся VІ Чемпіонат України з вільного козацького бою за правилами бойового гопака. Його переможцями стали господарі з місцевого клубу «Патріот», а призерами – представники Волині з двох спортивних клубів Луцька.
Загалом, як розповіли в Рівненській обласній раді, взяли участь у цих змаганнях представники одинадцяти команд із Рівненської, Волинської, Житомирської, Львівської, Хмельницької, Вінницької, Одеської та Кіровоградської областей.

За результатами поєдинків переможцями в загальнокомандному заліку стали представники школи бойового гопака «Патріот», що в Березному. Друге та третє місця посіли лучани - представники спортивних клубів «Воїн» та «Прайд» із Луцька.

Захід проведено на базі спорткомплексу Березнівського ліцею-інтернату спортивного профілю. Головним суддею чемпіонату був президент Міжнародної федерації бойового гопака Володимир Пилат.

Нагадаємо, що на початку 2016 року Всеукраїнські змагання з бойового гопака у Березному стали п'ятим подібним турніром, проведеним у Рівненській області. Тоді в рамках Чемпіонату України змагались не лише представники різних шкіл українського рукопашного бою. Участь у турнірі взяли майстри панкратіону, кікбоксингу, карате, ММА, тхеквондо.

У підсумку, переможцями Чемпіонату України - 2016 у загальнокомандному заліку стали господарі - спортсмени з міста Березне. Друге місце зайняли представники Волині. Бронза дісталася житомирським спортсменам.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівняни завоювали золото на чемпіонаті країни з Бойового Гопака

У Березному пройшов Чемпіонат України з бойового гопака

Довідка ОГО. Бойов́ий гопáк — українське бойове мистецтво, відтворене на основі елементів традиційного козацького бою, що збереглися в народних танцях та власного досвіду дослідника бойових мистецтв львів'янина Володимира Пилата. До різновидів змагань відносяться «Однотан», «Тан-Двобій», «Забава», «Борня», «Герць».

«Однотан» — це соло-композиція в музичному супроводі з демонстрацією техніки Бойового Гопака. Вид змагань, коли людина використовуючи удари, відходи, сув'язі, уявляє, що б'ється з декількома супротивниками, і намагається здолати їх. У танцювальному варіанті однотану присутній музичний супровід і деякі елементи змінено заради більшої краси. Однотан оцінюється за майстерність у виконанні технічних елементів і різноспрямованість ударів. Однотан ефективно використовується у реальному бою «Тан-двобій» — попередньо вивчена показова програма з технічних елементів Бойового Гопака, яка виконується одночасно двома учасниками, що імітують двобій у музичному супроводі. «Забава» — різновид двобою з обмеженим дотиком. Головним завданням «Забави» є засвоєння технічних елементів Бойового Гопака та вміння входити в бій і виходити із бойової дистанції. «Борня» — різновид двобою з легким дотиком. В «Борні» дозволена серійна робота на середній та дальній дистанції. «Герць» — різновид двобою із повноцінним дотиком. У «Герці» передбачено кільканадцять видів дотику, які регламентуються правилами змагань згідно з сучасними міжнародними аналогами бойових систем — міжстильового та універсального бою.





На правах реклами