Ми у Facebook
23.01.2017, 14:32

В Україні йде затята війна з бездомними собаками. А у Рівному? (+ФОТО, ВІДЕО)

Фото: vestnik.in.ua

Люди у боротьбі з тваринами почали використовувати навіть зброю.
На Київщині, у Пирогові обстріляли притулок з бездомними собаками. Ще один під Києвом спалили разом із сімома десятками тварин. Захисники тварин почали боротися із мисливцями на бездомних тварин — догхантерами — самотужки, одному із них підкинули гранату. Це стало відомо із випуску програми “События” телеканалу Україна:



Відео належить телеканалу Україна
.


Яка ситуація у Рівному розповіла зоохасник, заступник голови громадської організації “Зоозахист Рівне” Алла Лосік:

"А якщо таблетку з'їсть дитина": у Рівному хтось масово отруює собак


- Проблема винищення собак є у нашому місті. І при цьому доволі значна. Лише два роки тому у Рівному труїли собак. Догхантери могли за один-два дні винищити від 10 до 30 тварин. Ми почали активно звертати увагу громадськості на цю проблему, почали звертатися до правоохоронців. Після цього винищення собак стало рідшим, але не припинилося зовсім. Тільки тепер для винищення кількох десятків собак витрачають два-три тижні. Важливо, що у кожному випадку догхантери точно знають, де є бездомні собаки. Нещодавно догхантери отруїли велику кількість собак на віддаленій території у Рівному, неподалік гаражів. Щоб винищити собак, вони повинні були мати точну інформацію, що вони там є. Ми спільно з рівненськими комунальниками активно стерилізуємо безпритульних собак, тому їх кількість у нашому місті теж значно скоротилася, але винищення безпритульних тварин й далі системно продовжується. Десь місяці три тому ми знайшли ковбасу з таблетками на вулицях міста. Відправили її на дослідження до Львова й результати лабораторних досліджень показали, що це та речовина, яку зазвичай використовують мисливці на бездомних собак. І це не єдиний випадок за останній час. Догхантери навіть почали закидати отруєну їжу через паркан у двори, де є собаки.

Чи почнеться, як Майдан, з поста у Фейсбук боротьба з дог-хантерами у Рівному?



Фото зі спільноти "Під Егідою"у мережі ВК.


Як повідомляє рівненська зоозахисна організація “Під Егідою” у власній спільноті у мережі ВК, містом знову почали розкидати отруту для собак. Повідомлення у спільноті з’явилася ще вчора, 22 січня, о 23.41. За повідомленням, отрута рожевого кольору, виглядає як марганцівка, але зоозахисники припускають, що це може бути щуряча отрута. Захисники тварин також попереджають, що містом можуть розкидати отруєну їжу.

Чи почнеться, як Майдан, з поста у Фейсбук боротьба з дог-хантерами у Рівному?

В Рівному діє програма регулювання чисельності безпритульних собак, яку запроваджує комунальне підприємство КАТП 17-28. За чотири роки, у період з вересня 2012 року по грудень 2016 року простерилізували 915 собак. З жовтня 2012 року по грудень 2016 року безпосередньо з центру стерилізації прилаштовали 213 собак.

Проте тривожні повідомлення про отруєння безпритульних собак з’являлося і минулого року, і 2015 року.

Довідка: Догхантери - самоназва людей, які добровільно та з власної ініціативи винищують безпритульних собак.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ