Ми у Facebook
28.01.2017, 10:00

Дача. Сад Город. Висіваємо петунії на сніг

Петунії - квіти, які практично все літо тішать нас своєю яскравістю та різнобарв'ям. Але для того, щоб виростити таку красу, треба трохи поклопотатися.
Так, процес вирощування петуній досить тривалий і розпочинається уже в лютому.

Для початку підбираємо грунт. Грунт для петуній повинен бути пухким, родючим та добре поглинати вологу. Найкраще купити таку землю в магазині, але можна підготувати і самим. Для цього змішайте в рівних пропорціях перегній, деревний торф і промитий пісок.

Коли сіяти петунію? Висів насіння петунії на розсаду можна розпочати уже в лютому. В такому випадку вам доведеться час від часу підсвічувати розсаду спеціальною лампою. Якщо ж плануєте вирощувати петунії на підвіконні, починати висів квітів варто всередині березня. Оптимальна температура для успішного проростання насіння 25 °С.

Як сіяти петунію на сніг? В підготовлений великий горщик насипте грунт та розрівняйте поверхню. На поверхню грунту розкладіть сніг товщиною 1-1,5 см та ущільніть його. Насіння рівномірно розприділіть по поверхні снігу. Коли сніг розтане, насіння петунії легко втягнеться в грунт. Додатково присипати насіння землею не варто - петунія сходить на світлі. Горщик з посівом поставте у світле, тепле місце, накрийте склом. Приблизно через тиждень у вас повинні з'явитися паростки квітів. З цього часу їх потрібно буде відкривати на 15 хвилин 1-2 рази в день.

Спочатку петунії розвиваються дуже повільно, адже нарощують кореневу систему. Якщо де-не-де розсада зійшла занадто густо, можете прорідити її з допомогою пінцета.



Коли листочки петунії торкатимуться скла, можете зняти його, але не забувайте стежити за вологістю грунту. Зволожувати грунт варто поливом "під корінь" або ж в піддон, тільки не на листочки.

Коли ваша розсада підросте, обережно розсадіть її в маленькі горщики або стаканчики.



Щоб петунії не виросли довгими і слабкими, помістіть підрослі квіти в прохолодне місце. Коли квіти витягнуться висотою 5-7 см прищипніть пагони над 4-5 листком для їх кращого розростання.

Висаджувати розсаду у вазон чи клумбу можна вже у перших числах червня.



Успіхів!

Читати також:

Посівний календар на лютий 2017

Вирощуємо чебрець на підвіконні

Як боротися зі шкідниками кімнатних рослин





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ