Ми у Facebook
03.02.2017, 17:28

Дача. Сад. Город. Як розрахувати дату посіву насіння на розсаду

Для цього пропонуємо скористатися простою формулою.
Чим ближче до весни, тим більше роботи в городників. Уже цього місяця можна розпочинати висів насіння на розсаду багатьох овочевих культур. Однак, для отримання хорошого врожаю, необхідно врахувати особливості кожної культури. Приміром, баклажани теплолюбиві, а тому сіяти їх треба пізніше, ніж помідори чи перці. Для того, щоб не помилитися, варто знати тривалість сходів насіння та приблизну дату висадки рослини у відкритий грунт.

Так, сходи томатів з’являються через 6-10 днів; огірків — на 3-7 день після посіву; перцю — 7-15 днів; патисонів, кабачків, гарбуза — через 3-10 днів; качанної капусти — 3-10 днів; баклажанів — 5-10 днів і т.д.



Для висаджування розсади у відкритий грунт кожній рослині необхідні різні строки:

селеру висаджують через 60-80 днів після сходів;
цибулю — через 60-70 днів;
капусту — через 50 днів;
перець і помідори — через 60 днів;
баклажани — через 65-70 днів;
кабачки і огірки — через 30-40 днів.



Тепер, коли в нас є вищезазначені дані, можна вирахувати дату посіву насіння на розсаду за допомогою простої формули:

дата посіву насіння на розсаду = (дата висадки рослини у відкритий грунт) - (кількість днів від сходів до висадки) - (кількість днів, необхідних для прокльовування насіння).

Наведено приклад розрахунку на баклажанах. Баклажани люблять тепло, а тому висаджувати їх у відкритий грунт варто через 65-70 днів після сходів. Найкраще робити це у другій половині квітня (14-20 квітня) відповідно до посівного календаря.

Переглянути кадендар висадки інших культур

Тепер за формулою відраховуємо назад 70 днів - отримуємо приблизно 9-14 лютого. Щоб зійти, баклажанам потрібно близько 8-12 днів. А тому саме таку кількість днів знову відраховуємо на календарі. Так, в результаті, посів насіння на розсаду баклажанів варто розпочинати 3-7 лютого. Так само можете розрахувати посів розсади й інших культур.

За матеріалами: www.xpert.com.ua.

Читати також:

Посівний календар на лютий 2017

Як виростити зелену цибулю на підвіконні

Вирощуємо чебрець на підвіконні





На правах реклами