Ми у Facebook
15.02.2017, 12:03

У Рівному представили проект нового великого спорткомплексу [ОПИТУВАННЯ]

У Рівненській обласній облдержадміністрації відбулася демонстрація масштабно-габаритного макету спортивного комплексу ОДЮСШ. Його планують звести на вулиці Макарова в Рівному. Автори проекту - Рівненська філія Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст «Дніпромісто».
Обговорили питання будівництва спорткомплексу керівництво обласної ради, облдержадміністрації, міський голова Рівного та голови профільних комісій обласної ради.

Кожен із корпусів спорткомплексу в Рівному, зазначають проектанти, повинен бути автономним та може зводитися і функціонувати незалежно від інших. В перспективі – почергово побудувати універсальний спортивний зал, плавальний басейн. Довкола будівель комплексу планують розташувати кілька баскетбольних, волейбольних та тенісних кортів, два міні-футбольних поля і відкриту стоянку для автомобілів. Відповідно до макету, передбачено будівництво ще й льодового палацу. Але чи втілюватимуть цю ідею в життя, під сумнівом.


- Відсутність необхідної бази для занять спортом – проблема як обласного центру, так і багатьох районів області. Тож обласна рада сприятиме тому, аби на Рівненщині з’являлися подібні заклади, - зазначив голова обласної ради Микола Драганчук. - Нині маємо позитивний досвід спорткомплексів у Сарнах та Здолбунові, будівництво яких триває. Також є передумови для зведення таких споруд у Дубровиці та Острозі. Чудово, якщо Рівне перейме естафету. Проте, дуже шкода, що, очевидно, доведеться відмовитися від ідеї льодового палацу. Такі палаци функціонують в сусідній Білорусі, а в нас немає жодного на весь західний регіон. Рівне могло би бути унікальним у цьому напрямку й, зокрема, готувати та тренувати спортсменів із зимових видів спорту – хокею та фігурного катання.

За намірами проектантів, одна з трибун універсального залу повинна трансформуватися у сцену. Розмір приміщення може забезпечити комфортне розташування трьох тисяч глядачів. Запланована площа залу, який зводитимуть першочергово – 14949 м2, вартість робіт близько 180 мільйонів гривень.

- Окрім проведення тренувальних зборів на базі цього комплексу, не варто забувати, що на Рівненщині є баскетбольна команда «Пульсар», яка грає у вищій лізі, футзальний клуб «Кардинал», що представляє Рівне у екстра-лізі та професійна жіноча волейбольна команда «Регіна». Побудувавши такий комплекс ми для наших спортсменів свого роду тренувальний табір та матимемо змогу залучати спонсорів для розвитку цих команд, а відповідно відродити в області ігрові види спорту. Тому найбільш необхідним, звісно, є побудова першої черги, тобто універсального спортивного залу, - відмітив заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

У конкурсі «Олімпійський куточок - 2016» перемогли школи з Сарненщини

У Рівному запустили новий проект НОК України Olympiclab

Цьогоріч із бюджету розвитку заплановано виділити 1,5 млн гривень для виготовлення проектно-кошторисної документації та підготовки проекту для Державного фонду регіонального розвитку. Будівельні ж роботи заплановано розпочати у 2018 році.

- Варто розглянути можливість використання спільних стін між першим та другим корпусом, оскільки це дасть змогу здешевити другу чергу будівництва та проект у цілому, - вніс пропозицію щодо покращення ефективності та здешевлення проектно-кошторисної документації та будівельних робіт голова постійної депутатської комісії з питань будівництва та розвитку інфраструктури Микола Кучерук. - Також, гадаю, що нам необхідно концентрувати свою увагу на перших двох чергах, оскільки нині бачимо потребу саме в універсальному залі та великому спортивному басейні.

У результаті зустрічі було вирішено створити робочу групу з представників адміністрації, обласної та міської рад для контролю процесу робіт над проектом будівництва спортивного комплексу.














На правах реклами