Ми у Facebook
28.02.2017, 21:12

Рівняни можуть побачити унікальні картини відомого художника

Найближчим часом відкриється його виставка.
У мистецькій галереї Національного університету «Острозька академія» 7 березня о 14.00 відбудеться відкриття виставки видатного українського художника Миколи Стороженка.

Народний художник, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка, дійсний член Національної академії мистецтв України, професор Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, Микола Стороженко став творцем унікальної шевченкіани – серії ілюстрацій до «Кобзаря». Ці роботи, що виконані в складній авторській техніці, не просто ілюструють твори Т.Г. Шевченка, а, насамперед, є результатом творчого переосмислення художником поезії Кобзаря, української історії, власного життєвого досвіду.



На сьогодні, «шевченкіана М. Стороженка» є перлиною українського образотворчого мистецтва ХХ ст., була на виставках не лише в багатьох провідних українських музеях, але й експонувалась за кордоном. Ці роботи спонукають нас по-новому осмислити поезію Т.Г. Шевченка, нашу історію та відчути енергетику геніальних мистецьких творів.

Мешканці Рівненщини могли побачити унікальні стародруки

Унікальну колекцію представлять в галереї університету вдова художника Раїса Олександрівна Стороженко та його учень, викладач кафедри живопису і композиції Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури Олесь Соловей.

Рівняни мають змогу потрапити у поетичні світи

У програмі також – презентація унікального «Кобзаря», ілюстрованого роботами майстра та перегляд кінофільму про життя та творчість художника.


Про це повідомили з інформаційно-рекламного відділу Національного університету «Острозька академія».





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ