Ми у Facebook
14.03.2017, 21:15

Дача. Сад. Город. Висаджуємо малину весною

Насправді, садити малину можна у будь-яку пору року, крім зими звісно, однак у кожному випадку варто враховувати свої особливості. Цього разу поговоримо про посадку малини саме у весняний період.
Так, оптимальним періодом для посадки малини весною вважається середина-кінець квітня, коли бруньки на саджанцях уже набрякнуть.

Для початку вам доведеться підготувати землю до посадки. Місце для цього краще обрати сонячне - так пагони не будуть витягуватися і залишатимуться міцними. На обраній грядці зробіть траншею глибиною близько 40 см, на дно викладіть родючу ґрунтову суміш (подвійний сульфат, перегній і верхній родючий шар землі). Якщо земля на ділянці сама по собі родюча, то можна обійтися і без добрив. Відстань між траншеями має бути не менше півтора метрів.



Саджанці варто обирати міцні з добре розвиненою кореневою системою. Два-три пагони для куща повністю вистачить, всі інші можна обрізати. Коріння саджанців не повинно бути пересушене, у протилежному випадку його краще зволожити водою.

Висаджують кущі малини в траншею на відстані 60 см і бажано по два разом. Можна садити і по одному кущу через 30 см. Кущі встановлюються на дно ями або траншеї, присипаються підготовленою сумішшю і ущільнюються. Потім саджанці треба рясно полити, присипати зверху пухким родючим ґрунтом.



Час від часу можна удобрювати малину деревною золою, але тут варто не переборщити, аби ґрунт не окислився. Крім цього, якщо саджанці малини посаджені в родючий ґрунт, то в перший рік посадки їх можна не підгодовувати мінеральними добривами. У наступні роки один раз навесні або восени вносять по 5 кілограм гною на кожен м2. На початку червня поливають малину настоєм коров'яку в співвідношенні 5:1 або курячого посліду 12:1.

Коли кущі розростуться, для простоти догляду краще натягнути дріт вздовж траншеї і підв'язати кущі.



Читати також:

Як, коли і де збирати березовий сік (+ РЕЦЕПТИ)

http://ogo.ua/articles/view/2017-03-07/21308.html

Чим краще підгодовувати полуниці у березні





На правах реклами