Дача. Сад. Город. Вирощуємо редиску в теплиці
Для того, аби прискорити сходи, перед посівом насіння рекомендовано обробити в розчині марганцівки протягом 20 хвилин. Сіяти редиску варто в борозенки глибиною 1-1,5 см з відстанню між рядками 10-15 см і 1-2 см в рядку. Перед посівом борозенки добре полити гарячою водою. Якщо погода холодна, грядку з редискою після посіву можна додаткового накрити плівкою.

Для появи сходів температура в теплиці повинна бути 15-20 градусів. Коли редиска проросте, температуру на тиждень знижують до 7-8 градусів, а потім витримують у межах 16-18 градусів.
Коли сходи підростуть, приблизно через 4-5 днів, посіви потрібно прорідити, залишаючи відстань між рослинами 3-4 см. Поливати розсаду слід систематично методом дощування, що можна зробити за допомогою ситечка. Полив проводиться раз в тиждень, в жарку погоду - 2 рази з розрахунку по 10-15 літрів води на один метр квадратний. При недостатньому поливі редиска може потріскатися. Коли ґрунт підсохне, його треба розпушити між рядами, потроху нагортаючи землю до рослин.

Якщо ґрунт не дуже насичений добривами, на початку формування плодів редиски, необхідно провести підживлення. Для цього в 10 літрів води додається 1 ч.л. сечовини або сульфату калію.
Ще однією важливою умовою для отримання гарного врожаю редиски в теплиці вважається освітлення. Редиска дуже світлолюбна рослина, а тому важливо, щоб ніякі рослини не затіняли її. Забруднена плівка або скло можуть також затримувати попадання сонячних променів, що призведе до затягнення періоду вегетації редиски.
Крім цього, важливо регулярно провітрювати теплицю, в якій росте редиска, а температура тут повинна бути помірною.

Читати також:
Чим найкраще накривати теплицю
Чим краще удобрювати розсаду
Чим підгодовувати полуниці у березні

На кладовищі «Нове» у Рівному відкрився вуличний майданчик із квітами та декором для догляду за могилами

До Великодніх свят, коли українці традиційно вшановують пам'ять рідних, прикрашають їхні могили квітами та впорядковують місця спочинку, комунальне підприємство «Спецкомбінат – ритуальна служба» облаштувало спеціальний вуличний майданчик на кладовищі «Нове».
переглядів: 57
Як святкувати Великдень без шкоди для здоров'я: поради святкового харчування та активності після застілля

Напередодні Великодніх свят Міністерство охорони здоров'я України звертається до громадян із закликом бути уважними до свого раціону та помірно вживати традиційні святкові страви, щоб уникнути проблем зі здоров'ям.
переглядів: 417
Фестиваль тюльпанів "Волинська Голландія" оголосив дату відкриття

Уже наступної п'ятниці, 25 квітня 2025 року, на Волині відбудеться довгоочікуване відкриття щорічного фестивалю тюльпанів "Волинська Голландія" – справжньої квіткової феєрії, яка на кілька тижнів перетворить мальовниче поле поблизу Луцька на неймовірне різнобарвне море.
переглядів: 1097
Збираємо великодній кошик: що потрібно покласти та що символізують страви?

Великдень – одне з найважливіших та найшанованіших свят в українській культурі. Його неможливо уявити без барвистого великоднього кошика, який віряни несуть до церкви для освячення. Кожен продукт у цьому кошику має глибоке символічне значення, що сягає як християнських традицій, так і давніх народних вірувань.
переглядів: 492
Запечене м’ясо, яке тане в роті: простий секрет соковитості та апетитної скоринки

Соковите, ніжне всередині та рум’яне зовні — саме таким прагне бачити м’ясо кожен кулінар. Однак навіть досвідченим господиням не завжди вдається досягти ідеального результату. Професійні кухарі розкрили свій незвичний, проте дієвий лайфхак, який допоможе приготувати справді досконалий м’ясний шедевр.
переглядів: 435