Ми у Facebook
21.03.2017, 19:23

Рівненських фанів сепаратистські ЗМІ назвали «озвірілими ультрас» [+Відео]

Події після матчу у Вараші між рівненським «Вересом» та ковалівським «Колосом» викликали резонанс не лише у футбольному середовищі. Не залишилися байдужими до післяматчевої сутички фанів рівнян та арбітрів, навіть, інфоресурси сепаратистів. Адже у діях «озвірілих ультрас» вони помітили «політику».
Приміром, сайт «Русская весна», під час подачі інформації під кричущою назвою «Озвірілих українських ультрас від судді відганяли газом» про спробу пробитися вболівальників у підтрибунні приміщення та «вчинити самосуд» над рефері нагадує, що «…емблема клубу оформлена в чорно-червоних кольорах, а тренер Володимир Мазяр не соромиться заявляти, що «сам футбол відходить на другий план»...

Після цього дається розлога післяматчева цитата тренера рівнян, з якої робляться власні висновки, що подібні безлади для фанів «Вереса» є звичними, оскільки клуб з Рівного більше нічим іншим похизуватися не може:

«Ми живемо в Україні, розпочалося друге коло, де футбол відходить на другий план. Навіть граючи вдома, ми отримали два пенальті, і це при тому, що всі фоли в нашу сторону. Повірте, це тільки початок…».

Треба думати, що такі ситуації для фанатів «Вереса» - не рідкість, адже максимальний результат, якого клуб, заснований в 1957 році, досяг в чемпіонаті України - 12-е місце в сезоні 1993/94, а в Кубку України - вихід до півфіналу в сезоні 1993/94».





Сутички у Вараші викликали жваву дискусію і в самому вболівальницькому середовищі «Вереса», при чому більше звучить критичних суджень щодо поведінки окремих фанів та організаторів самого матчу, які не забезпечили належну охорону порядку.

«Коли у грі з Охтиркою арбітр дав абсолютно "лівий" одинадцятиметировий на нашу користь, який "намалював" Степанюк, усі мовчали. А коли у грі з Ковалівкою арбітр дав такий самий "лівий" перший одинадцятимтровий у наші ворота (другий був абсолютно чистий) то Мазяр застогнав, що команду "убівают". А може без емоцій? Визнати помилки і працювати далі поки Копитко гроші дає?» - Микола Несенюк, журналіст.

«Емоції вщухли!
Очікування матчу Верес-Колос, вже за два дні до матчу, показали, що вболівальників буде значно менше, ніж на першому з Нафтовиком, хто просто не поїхав, хто захворів, хто працював, адже матч відбувався в суботу,ір а до м.Вараш треба добиратися 2,5 години.
Відчуття, має бути просто баталія дуже сильно тривожили, але надія була, що переможемо.
Матч розпочався. Бій за кожен клаптик поля.
Футболісти віддали всі сили, емоції, а хтось і здоров'я!
Rostik Voloshynovych - раз за разом накручував суперника - Фурія команди.
Dmitriy Kozban - виконав просто масу верхової роботи та силової боротьби - Атакувальний Таран команди.
Відчувалось, особливо в цьому матчі, що в центрі поля Валера Кучеров без пари - Бориса Орловського - вовкодави Вереса!
Захист Вереса дуже нервував.
Результат 2-3.
Просто не хочу говорити за суддю, він не вартий Уваги - в цьому посту.
P.S. Емоції на полі, на трибунах - тільки ще більше спортили настрій і без того ніякий, адже ми програли лютому ворогу (для якого не важливо, яка перемога головне перемога - любими методами)!
В бою, в критичній ситуації, в роботі повинна бути холодна голова!» - Ярослав Колобов, лікар і вболівальник.

«ПРОПОЗИЦІЯ
Як і зауважував у попередньому своєму дописі, виношу окремим постом.
Під час обговорення ситуції у Вараші стало зрозуміло, що багато хто шкодує, що дав волю емоціям. У мене виникла ідея як можна спробувати у майбутньому запобігти надмірній емоційності.
Якщо справді усвідомили, що емоції зашкодили клубу, команді, нашій репутації найкращих вболівальників у лізі, то візьміть і дайте грошей на розвиток дитячого футболу.
Принесіть якусь суму - самі визначіть - у Veres Place для ДЮСШ Верес. Хай дітям куплять щось з екіпірування, наприклад. Наступного разу, коли емоції братимуть гору, то, напевно, згадаєте скільки вони вам уже коштували.
PS Чоловіків із Сокола теж стосується», - Володимир Гребьонкін, колишній керівник Інформаційної служби НК ФК «Верес» та вболівальник.


МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Скандальний Кубок: ФК «Малинськ» заплатить за виграний трофей штрафом і дискваліфікацією

За Кубок ОДЕК «помстився» ФК «Малинськ» у Чемпіонаті області

Нагадаємо, офіційний представник рівненського клубу теж висловив свою позицію з цього питання. Технічний директор НК ФК «Верес» Сергій Коваль в інтерв'ю для «Рівне 1» засудив агресію окремих уболівальників та відзначив, що подібна поведінка «може негативно відобразитися й на самому футбольному клубу. Адже … "Верес" і так серед лідерів з кількості фінансових штрафів. Та це не єдине покарання, яке може отримати клуб».





Наразі «Вересу» та його уболівальникам залишається чекати засідання Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ, на якому і буде прийняте рішення про можливе покарання та його характер. Тим часом, рівненський клуб уже отримав повідомлення про штрафні санкції від ПФЛ – за отримані п’ять жовтих карток «Верес» має сплатити 750 гривень.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ