Ми у Facebook
24.03.2017, 16:00

ФК «Свиспан» - відродження костопільського футболу

Команда "Свиспан Горизонт" переможець VII міжнародного турніру з футзалу у м. Столін

Костопіль, здавалося б, велике в обласному масштабі спортивне місто. І ліцей-інтернат спортивної культури і спорту тут є, і простора ДЮСШ діє, а все ж чогось та бракує.
А чого саме, вам скажуть багато костопільчан: хорошої дорослої чоловічої футбольної команди. ФК «Костопіль», не дуже впевнено виступає в другій лізі обласного чемпіонату. Однак, схоже на те, що зовсім скоро футбольне життя в нашому місті знову забурлить. Торік в райцентрі з'явилася нова амбітна команда - ФК «Свиспан». Саме її гравці ставлять сьогодні перед собою високу мету - відродити колишню славу костопільського футболу.

Деревообробне підприємство «Свиспан Лімітед» - серед кращих товаровиробників Рівненщини

Таким чином, керівництво ТОВ «Свиспан Лімітед» вирішило продовжити добрі традиції свого попередника - Костопільського домобудівного комбінату, який славився активною підтримкою спортивного руху в нашому краї.

Більше про цей колектив ми попросили розповісти людину, яка, власне, і є ініціатором його створення, контролера СПБ ТОВ «Свиспан Лімітед» Сергія Кухарчука.

Сергій Кухарчук - організатор команди з кубком за перемогу в аматорській футбольній лізі Рівненщини
Сергій Кухарчук - організатор команди з кубком за перемогу в аматорській футбольній лізі Рівненщини


- Футбол - це моє захоплення та мій стиль життя. Я з дитинства займаюсь спортом. Тому ідея створити команду виникла відразу, як я влаштувався на завод. Тут знайшов чимало ентузіастів та однодумців. Керівництво заводу радо підтримало таку ініціативу та надало необхідну фінансову підтримку. Тож ми подали заявку на участь у районному чемпіонаті.

Беручи участь в іграх чемпіонату району, ми мали змогу бачити всі свої сильні і слабкі позиції, тому склад команди регулярно поповнювався новими гравцями та удосконалювався. Шосте місце, яке ми посіли, не таке вже й високе, але як для дебютантів - цілком пристойне. Ті ігри дали змогу проаналізувати виступи кожного гравця і зробити певні висновки.

Підприємство «Свиспан Лімітед» отримало нагороду за якість

Минулого року, за підтримки компанії «Свиспан Лімітед», наша футбольна команда успішно виступила в турнірі до Дня міста Костопіль та в зимовій першості ДСТ «Спартак» з футзалу, посівши високі другі місця. Хочу відзначити, що на різних етапах вагомий внесок у розвиток команди зробили працівник цеху ДСП-1 Ігор Варжель, Роман Дацюк, батько якого пропрацював на підприємстві понад 35 років, та Дмитро Улянчук. Зауважу, що з кожною грою в нас додається вболівальників. Приємно бачити серед них ветеранів костопільського футболу Валерія Родзяка та Юрія Ващика, працівників нашого підприємства.

Кращий гравець аматорської футзальної ліги Рівненщини Дмитро Ульянчук (справа) та Артем Українець
Кращий гравець аматорської футзальної ліги Рівненщини Дмитро Ульянчук (справа) та Артем Українець


Зазначимо, що в кінці минулого року молода костопільська команда почала свої виступи у першій лізі першості аматорської футзальної ліги Рівненщини під назвою «Свиспан-Горизонт». У груповому турнірі наші земляки зіграли 11 поєдинків і за підсумками набраних очок посіли перше місце. Затим були перемоги у чвертьфіналі та півфіналі. У вирішальному поєдинку костопільчани обіграли команду «Граніт» з Рівного і заслужено отримали почесний трофей.

Цими вихідними костопільський «Свиспан-Горизонт», як флагман аматорського футзалу Рівненщини, бере участь у місті Дніпрі в фіналі Всеукраїнської аматорської футзальної ліги. До речі, Всеукраїнська аматорська футзальна ліга представлена 33-ма турнірами, в яких беруть участь 1165 команд і 14186 гравців. Це кращий аматорський проект України.

- Загалом, - підсумовує Сергій Кухарчук, - в нинішньому сезоні ставимо перед собою мету скласти гідну конкуренцію лідерам районного чемпіонату й вибороти перше місце. Це згодом дасть можливість брати участь в обласному чемпіонаті. Одне слово, хочемо повернути в Костопіль великий футбол. Адже якщо в місті буде хороша команда, це стимулюватиме молодих футболістів. Відрадно й те, що керівництво ТОВ «Свиспан Лімітед» також розуміє, що без фізично здорової молоді нема майбутнього. Тому й підтримує розвиток фізкультури і спорту на Костопільщині.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ