Ми у Facebook
04.04.2017, 07:30

Наша шкіра в перших променях сонця: поради рівнянкам

Весна як стан душі і тіла - завжди радісна подія, тому хочеться виглядати не просто добре, а неперевершено. На жаль, шкіра за «період зимової сплячки» втомлюється і не завжди виправдовує наші очікування. Навесні вона потребує особливо ретельного догляду і захисту.

Найбільше навесні шкіра страждає від надмірної сухості.Взимку навіть жирна шкіра стає сухішою. Вплив холодних температур - це безсумнівний мінус зими.

Рівненський косметолог Ольга Щербяк допоможе вам у питаннях здоров’я та краси вашої шкіри

Кілька разів в день протягом усього холодного періоду шкіра змушена пристосовуватися до різкого перепаду температур і вологості повітря. В результаті в кінці зими ми маємо «втомлену», бліду шкіру, нерівний сіруватий колір обличчя, зайву сухість, поверхневі зморшки і зневоднення.



Для всіх типів шкіри навесні підійде використання дуже делікатних ферментативних пілінгів. Ці засоби дуже прості в застосуванні і не вимагають особливої ​​підготовки шкіри. Алергічні реакції на ці препарати зустрічаються досить рідко.

Ферменти (або ензими) у косметиці ж діють у такий спосіб: розчиняють відмерлі клітини і міжклітинні ліпіди, які їх пов'язують і заважають злущування. Такий крем необхідно просто нанести на обличчя і шию на 10 хвилин, а потім змити водою. Якщо крем містить ще й мікрогранули, що сприяють механічному відлущуванню, необхідно помасажувати обличчя.

Шкіра “розповість” про стан кишківника

Поліпшити колір обличчя допоможуть сироватки - косметичні концентрати, які необхідно наносити на шкіру обличчя і шиї під основний крем вранці або ввечері. Склад сироваток різноманітний - від вітамінних для молодої шкіри до свертехнологічних і багатокомпонентних, що забезпечують не тільки поліпшення кольору обличчя, але і ліфтинговий ефект і усунення зморшок. Як правило, сироватки завжди містять високоочищені рослинні екстракти.

Косметика з антиоксидантами навесні дуже корисна для шкіри, оскільки в період міжсезонної адаптації в шкірі відновлюється безліч біологічних процесів, не завжди позитивних. Антиоксиданти не дають накопичуватися в шкірі вільним радикалам, які посилюють процес старіння шкіри. Широко відомі антиоксиданти-вітаміни: альфа-токоферол (Е), аскорбінова кислота (С), ретинол (А).

Способи боротьби з "несвіжим поглядом"

Природні комплекси антиоксидантів містяться в екстрактах винограду, гінкго білоба, зеленого чаю, соснової кори, кінського каштана, кактусів гамамелісу і опунції, обліпихи, розмарину, чорниці, журавлини, малини, апельсина. Натуральні витяжки цих рослин, введені до складу косметики омолоджують та підтримують свіжість шкіри.



Навесні «активізуються» веснянки і пігментні плями. Зайва пігментація виникає через надмірне вироблення меланіну шкіри.
Зі збільшенням світлового дня навесні, ми більше буваємо на вулиці, крім того, сонячна активність в цей період підвищується. Результат не змушує чекати.



Навесні значно знижується імунітет шкіри під впливом активного сонячного ультафіолета, тому дуже важливо захистити шкіру від негативного впливу за допомогою крему, що містить ультафіолетовий фільтр. Косметологи рекомендують використовувати навесні креми з фактором захисту не менше 15. Фільтри повинні бути переважно непрозорими, що створюють фізичний бар'єр на шляху проникнення ультрафіолету. До таких речовин відносяться давно відомі діоксид титану, оксид цинку, оксид заліза, або фільтри на їх основі.

Будьте красивими!





На правах реклами