Ми у Facebook
24.04.2017, 21:15

Вирощуємо цвітну капусту

Дієтична, корисна, багата на вітаміни, а головне смачна овочева культура - цвітна капуста. Доволі вибаглива, але результат вартий старань.
Ця культура віддає перевагу низинним ділянкам, з родючим, добре зволоженим ґрунтом. Ділянок, на яких застоюється вода, вона теж не любить.

Капуста дуже світлолюбна. Якщо ділянка затінена, це сприяє швидкому розвитку листя та повільному утворенню голівок. Але й прямі сонячні промені капуста теж не любить.

ТОП-6 продуктів, що можуть заважати спати

Цвітна капуста менш морозостійка, чим, наприклад, білокачанна і може переносити лише слабкі заморозки (-1-1,5°С). Тому висаджувати розсаду у відкритий ґрунт краще після того, як мине загроза заморозків. Оптимальна температура для вирощування капусти складає 15-18°С.

Висаджувати розсаду капусти рекомендують у два ряди з відстанями в ряді 30-40 см, а між рядами 55-60 см. Якщо ви вирощували рослини у своєму розсаднику, то перед посадкою добре полийте розсаду і тільки через кілька годин викопуйте й висаджуйте її в ґрунт. Перед посадкою в кожну лунку внесіть 150-200 г перегною або перепрілого компосту, а якщо є тільки мінеральні добрива.



При сухій спекотній погоді висаджену розсаду варто поливати щодня. Бажано також протягом вегетаційного періоду мульчувати капусту шаром перегною (6-7 см) і підживлювати.

Обираємо "попередників" для городини

Перше підживлення виконується через 1,5-2 тижні після висаджування розсади настоєм гною: в 10 л води розвести 1 кг гною, половину столової ложки сечовини і половину столової ложки хлористого калію. У суміш можна також додавати по 1 г борної кислоти й молібденовокислого амонію. На одну рослину йде 0,5-0,7 л розчину.

Три незвичайні рецепти квашеної капусти

Друге - через 2 тижні після першого, а третє - з появою зачатка качана розміром з волоський горіх. Для готування розчину в 10 л води необхідно розвести половину столової ложки подвійного суперфосфату й 1 столову ложку повного добрива. Після підживлень ґрунт необхідно рихлити.

На сьогодні існує досить багато сортів цвітної капусти. В умовах українського клімату можна з успіхом вирощувати такі сорти, як Скороспілка, Сноуболл, Мовір, Гарантія, Рання Грибівська.

За матеріалами domovyk.com






На правах реклами