04.10.2014, 16:40
Три незвичайні рецепти квашеної капусти
Багато хто з нас любить квашену капусту. Тим більше у ній краще, ніж у свіжій, зберігається такий важливий у холодну пору року вітамін С. Пропонуємо кілька цікавих і оригінальних рецептів.
Квашена капуста, фарширована яблуками, грушами та морквою
Розсіл: на 1 л води - 50 г кам'яної нейодованої солі, 1 столова ложка бурякового соку.
1. Невеликі нещільні качани капусти, які не годяться на голубці чи для того, щоб пошаткувати, розріжте на 4 частини, ошпарте окропом і дайте остигнути.
2. Між листочками покладіть часточки яблук та груш, кружальця моркви, можна додати коріння петрушки, селери, пастернаку - те, що більше любите. У кожну четвертинку можна вкладати однакову начинку, а можна зробити асорті.
3. Нафаршировані четвертинки качанів складіть в емальований посуд і залийте розсолом з води, солі та бурякового соку. Закрийте полотниною, притисніть невеликим вантажем (банкою з водою) і залишіть у теплому приміщенні на 5-7 днів. Зберігайте у холодильнику.
Квашена цвітна капуста
Розсіл: на 1 л води - півтори столової ложки солі, 3 г лимонної кислоти.
1. Велику головку цвітної капусти помийте, обріжте зелене листя, розріжте на суцвіття.
2. Покладіть на 3-4 хвилини у киплячу підсолену або підкислену воду (1 г лимонної кислоти або 1/2 чайної ложки солі на 1 л води).
3. Щільно складіть капусту у скляний чи емальований посуд і залийте холодним розсолом. Зверху накрийте полотнинкою і покладіть якийсь тягар. Залишіть у теплому місці.
4. Коли розсіл стане каламутним і на поверхні утвориться піна, перенесіть посуд з капустою в холодне місце.
Капуста, квашена з виноградом, базиліком та медом
На 1 кг білокачанної капусти - 0,5 кг синього винограду, 100 г моркви, пучок свіжого базиліку.
Розсіл: на 0,5 літра води - 10 г солі, 50 г меду.
1. Капусту та моркву дуже тонко пошаткуйте, перемішайте і складіть в емальований або скляний посуд шарами, чергуючи з виноградом та гілочками базиліку.
2. Залийте киплячим розсолом. Накрийте нещільно кришкою або полотнинкою (має “дихати”).
3. На другий день капуста готова - можна подавати з печеною куркою, різними м'ясними стравами, пловом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
П`ять рецептів незвичайного варення з яблук
Капуста з чорносливом та лимоном
Розсіл: на 1 л води - 50 г кам'яної нейодованої солі, 1 столова ложка бурякового соку.
1. Невеликі нещільні качани капусти, які не годяться на голубці чи для того, щоб пошаткувати, розріжте на 4 частини, ошпарте окропом і дайте остигнути.
2. Між листочками покладіть часточки яблук та груш, кружальця моркви, можна додати коріння петрушки, селери, пастернаку - те, що більше любите. У кожну четвертинку можна вкладати однакову начинку, а можна зробити асорті.
3. Нафаршировані четвертинки качанів складіть в емальований посуд і залийте розсолом з води, солі та бурякового соку. Закрийте полотниною, притисніть невеликим вантажем (банкою з водою) і залишіть у теплому приміщенні на 5-7 днів. Зберігайте у холодильнику.
Квашена цвітна капуста
Розсіл: на 1 л води - півтори столової ложки солі, 3 г лимонної кислоти.
1. Велику головку цвітної капусти помийте, обріжте зелене листя, розріжте на суцвіття.
2. Покладіть на 3-4 хвилини у киплячу підсолену або підкислену воду (1 г лимонної кислоти або 1/2 чайної ложки солі на 1 л води).
3. Щільно складіть капусту у скляний чи емальований посуд і залийте холодним розсолом. Зверху накрийте полотнинкою і покладіть якийсь тягар. Залишіть у теплому місці.
4. Коли розсіл стане каламутним і на поверхні утвориться піна, перенесіть посуд з капустою в холодне місце.
Капуста, квашена з виноградом, базиліком та медом
На 1 кг білокачанної капусти - 0,5 кг синього винограду, 100 г моркви, пучок свіжого базиліку.
Розсіл: на 0,5 літра води - 10 г солі, 50 г меду.
1. Капусту та моркву дуже тонко пошаткуйте, перемішайте і складіть в емальований або скляний посуд шарами, чергуючи з виноградом та гілочками базиліку.
2. Залийте киплячим розсолом. Накрийте нещільно кришкою або полотнинкою (має “дихати”).
3. На другий день капуста готова - можна подавати з печеною куркою, різними м'ясними стравами, пловом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
П`ять рецептів незвичайного варення з яблук
Капуста з чорносливом та лимоном
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
Категорія: Новини > Життя
Автор: Галина ЦУКАНОВА Коментарів: 1Переглядів: 18763Інші статті рубрики:
На Чорнобильській АЕС триває ліквідація наслідків російського удару(+ВІДЕО)
![](/images/articles/2/small/1739874324.jpg)
Радіаційний фон на проммайданчику ЧАЕС не перевищує норми, загрози для населення немає. Ситуація контрольована.
переглядів: 231
У Рівному попрощаються із лікарем-хірургом
![](/images/articles/2/small/1739784172.jpg)
Пішов із життя завідувач відділення хірургії КНП «Міська лікарня №2» РМР Андрій Володимирович Дягель.
переглядів: 857
Помер відомий рівненський викладач, артист і драматург
![](/images/articles/2/small/1739779398.png)
Пішов у засвіти яскравий представник української інтелігенції Олексій зворотній.
переглядів: 626
У Рівному можна буде щепитися біля супермаркету
![](/images/articles/2/small/1739734146.jpg)
Фахівці гарантують конфіденційність під час роботи з населенням.
переглядів: 412
Хто святкує день ангела 17 лютого?
![](/images/articles/2/small/1739728207.jpg)
За новим церковним календарем 17 лютого віряни вшановують пам’ять святого великомученика Теодора (Феодора) Тирона.
переглядів: 472