Ми у Facebook
30.04.2017, 08:30

Етикетка-обман, або Як "замилюють" очі покупцям

Більшість фраз, які написані великими кольоровими буквами на етикетці, щоб кидались в очі - це приманка від маркетологів. Така реклама заважає при виборі якісного продукту.
Словник поширених "приманок":

«Зерновий», «Мультизерновий», «Цільнозерновий». Багато виробників хлібобулочних виробів безсовісно ставлять на свою випічку подібні написи, хоча насправді, як правило, в складниках на першому місці значиться рафіноване борошно вищого сорту (повністю позбавлене вітамінів і мінералів необробленої крупи). А цільних злаків там, кіт наплакав.

У Рівному відкрили перший в Україні супермаркет SPAR

«Зі шматочками фруктів». Насправді вміст фруктів у промислових виробах мінімальний, причому на упаковці красується зовсім не те, що фігурує в складі. Наприклад, на упаковці соку, фруктового коктейлю або нектару можуть бути зображені свіжі апельсини й ананас. У дійсності їх замінюють кукурудзяним сиропом, цукром і концентратом виноградного соку.

Право супермаркету і покупця повинен знати кожен

«Збагачене клітковиною», «Містить багато клітковини». Це голослівна характеристика, яку застосовують навіть до печива і солодощів. Проблема в тому, що в більшості випадків клітковина в них не традиційного походження, а лабораторного, а її здатність знижувати кров'яний тиск і холестерин науково не доведена.

Де у Рівному дешевше купити цукор

«Посилює імунітет», «Містить антиоксиданти».Цей напис люблять ставити на упаковки промислових соків і напоїв з овочів і фруктів, "швидких" каш і мюслів для сніданків. Хоча такі продукти часто, аж ніяк не допоможуть зміцнити імунітет чи схуднути.



«Натуральний», «Повністю натуральний продукт». А по сусідству з цим написом на упаковці вам цілком може зустрітися, скажімо, високофруктозний кукурудзяний крохмаль - його часто кладуть замість цукру у фруктові напої та батончики з мюслями. Хоча він отриманий хімічним шляхом.

Ідентичні натуральним - це штучні інгредієнти. Наприклад, замість реальної полуниці, персиків або вишні в йогуртах, шоколаді використовується їх синтетичний аналог. Про яку користь може йтись.

У Костополі переклеюють етикетки на ковбасі [+Фото]

Приваблива етикетка не є показником якості, читайте склад продукту та термін придатності. Зазвичай продукти, які можуть зберігатися протягом тривалого часу, містять речовини, які штучно підтримуюють свіжість.





На правах реклами