Як вибрати м'ясо для смачного шашлику?
Найкраще брати охолоджене м'ясо.Таким воно стає після витримки в прохолодному місці, час витримки залежить від сорту м'яса та від умов зберігання. Температура такого м'яса варіюється від 0 до 4 градусів у товщі м'язів. В охолодженого м'яса з'являється властива йому скоринка підсихання і еластичність.
Як замаринувати м'ясо для соковитого шашлика?
- Щоб відрізнити охолоджене м'ясо від замороженого і відталого, потрібно надавити на нього пальцем: м'ясо має бути пружним. У відталого м'яса - більш інтенсивний колір, пухка консистенція, червоний м'ясний сік.
- М'ясо обов'язково потрібно понюхати. Запах у жодному разі не повинен бути неприємним. Якщо хоча б зовсім трохи віє затхлістю, вогкістю, хімією, гнилизною - від покупки треба відмовитися.
- Звертайте увагу на зовнішній вигляд м'яса: свіже охолоджене м'ясо - сухе, але при цьому глянцеве, з легким відблиском, рівномірного кольору.
Не беріть темне м'ясо - швидше за все воно старе й годиться хіба що на суп.
- На дотик м'ясо не повинно бути вологим, липким, не повинно сочитися кров'ю.
- Перед покупкою обов'язково розгорніть охолоджене м'ясо. Якщо не хочете бруднити руки, доможіться від продавця, щоб він показав м'ясо з усіх сторін. Урахуйте, що м'ясо потім потрібно нарізати порційними шматками, тому найкраще купувати цілий шматок м'яса, і щоб з нього не звисали шматки жиру та жили.
Як пити і не хмеліти?
- Можливо, найбільш корисною порадою у справі вибору м'яса для стейку або відбивних на ринку, буде рекомендація робити покупки тільки в ранкові години. На прилавках більше ласих шматочків і за день м'ясо не встигне належатися і перемацатися багатьма покупцями, а також є досить висока ймовірність, що шматок, який ви виберете, був вирізаний з туші кілька хвилин назад або в крайньому випадку - напередодні ввечері.

Шашлик зі свинини зіпсувати практично неможливо. Це м'ясо соковите та м'яке. В ідеалі необхідно взяти шматок, що називається "ошийок" - ця частина розташована уздовж хребта на шиї. М'ясо звідси найніжніше, прожилки жиру в ньому розташовані рівномірно. З однієї туші виходить 1,5-2 кг ошийка. Для шашлику також підійде м'ясо, розташоване уздовж хребта на спині. Сало з нього найкраще повністю видалити. Із задньої частини туші вийде сухий і жорсткий шашлик, тому що м'ясо тут найпісніше.
Як швидко і правильно розморозити м'ясо та рибу? [+Відео]
Популярний шашлик з яловичини, але він виходить більш жорстким. Щоб цього уникнути, краще вибрати для страви вирізку або філейну частину.
За матеріалами domovyk.com

відпочинок на природі, провідна неділя, травневі свята, пікнік, свіже м'ясо, шашлик, м'ясо, споживач
Ветерани на Рівненщині можуть отримати капітал для власного бізнесу

На Рівненщині ветерани та родини загиблих воїнів можуть отримати до 1,5 млн грн на розвиток власного бізнесу
переглядів: 16
Як мешканці Рівненщини можуть отримати податкову пільгу

Батьки, які виховують двох і більше дітей віком до 18 років, мають право на податкову соціальну пільгу.
переглядів: 148
Як отримати відео з камер спостереження системи «Безпечне місто Рівне»

До Департаменту муніципальної варти Рівненської міської ради часто надходять запитання щодо строків розгляду звернень про надання відеоматеріалів із камер відеоспостереження системи «Безпечне місто Рівне».
переглядів: 134
На Рівненщині через підпал постраждав Нобельський національний парк

Масштабна екологічна катастрофа на Рівненщині - вогнем знищено 17 гектарів Нобельського нацпарку, збитки сягають майже мільйона гривень
переглядів: 170
Рівненський театр ляльок запрошує на затишні вистави у квітні

Рівненський академічний обласний театр ляльок анонсував свій репертуар на найближчі дні квітня, запрошуючи маленьких та дорослих глядачів на цікаві та повчальні вистави. Театр продовжує працювати, забезпечуючи безпеку своїх відвідувачів під час повітряних тривог завдяки виставам на сцені в укритті.
переглядів: 198