Ми у Facebook
05.05.2017, 21:15

Дача.Сад.Город. Садимо квасолю

Щоб отримати високий урожай, квасолю слід регулярно підгортати, розпушувати грунт під кущем, підгодовувати, поливати і підв’язувати пагони до опори.
Полив

Квасолю поливають по мірі висихання грунту – один раз в тиждень. Але, при появі 4-5 листків полив квасолі припиняється, так як зайва волога буде сприяти активному росту листя, а не дозріванню плодів. В період бутонізації полив відновлюється, так як грунт повинен бути достатньо зволожений. Краще використовувати для поливу дощову воду або відстояну водопровідну.

Дача.Сад.Город. У які дні травня слід садити овочі

Розпушування грунту

З появою перших молодих сходжень квасолі необхідно рихлити ґрунт, роблячи це дуже акуратно, щоб не нашкодити рослині. Згодом, у міру росту рослини, розпушування грунту поєднують з прополкою бур'янів.

Підживлення

Після появи перших листків квасолі необхідна підгодівля. Суперфосфатним добривом (30-40 г на метр квадратний), а в період бутонізації калійним (10-15 г на метр квадратний). Коли будуть дозрівати боби, квасолю можна підгодувати деревною золою. Слід зазначити, що азотних добрив квасоля не потребує.

Яке овочеве сусідство не завадить багатому урожаю

Підв’язування квасолі

Кучеряві сорти квасолі потребують підв’язки до опори. В якості опори використовуються паркани, огорожі або шпалери, за якими прямують підростаючі стебла рослини. Важлива умова встановлення опори для квасолі – вона повинна бути дерев’яною, так як по металевій або пластиковій опорі квасоля не підніметься.



Опора для квасолі може бути у вигляді окремих дерев’яних кілків, висотою 2-2,5 метра, які заглиблюються в грунт на глибину 60 см на відстані до метра. До них підв’язують паростки, стебло закручується на кілках проти годинникової стрілки. Коли кущ виростає вище кілків, його верхівка прищипують і прямує вниз.

Топ-10 найкорисніших продуктів для чоловічого здоров'я

Опору можна виготовити з кілків, які забиваються під нахилом і скріплюються зверху, у вигляді куреня або вігвама. Відстань між кілками дотримується 1 метр, а між рядом – 0,5 метра. Насіння висівають з внутрішньої сторони конструкції.Також в якості опори успішно використовується шпалера з натягнутою сіткою з великими вічками.







На правах реклами