Дача.Сад.Город. Весняні клопоти з агрусом
Посадка агрусу навесні буде більш успішною, якщо місце вибрано:
-на ділянці, добре захищеній від вітру;
-на досить світлому місці;
-на родючих суглинистих грунтах з хорошими дренажними властивостями.
Плануючи посадку, треба також враховувати, які культури росли на грядках раніше.Не варто садити аґрус в тому місці, де раніше були кущі смородини.
Догляд за садом: поради від рівненського експерта
Якщо для посадки кущів немає відповідного місця, вибір ділянки з піском, заболоченої або з грунтом, що має високу кислотність – не кращий варіант.
Поліпшення родючості грунту на ділянці:
Якщо земля заважка, удосконалювати її склад можна додаванням піску. Вносьте компост, гній або перегній з розрахунку 4 кг на 1 квадратний метр, а з осені не забудьте про мінеральні добрива з мікроелементами.
Вапно поліпшить підзолистий грунт, якщо вносити його в кількості 500 г на 1 кв. м. Не економте для цієї землі перегній, гній і компост – вносьте до 10 кг на 1 кв. м. Розбавляйте цей склад золою – склянка на квадратний метр.
Дача.Сад.Город. Догляд за агрусом
Ями краще підготувати ще восени, дотримуючись такої схеми: 1-1,5 м. (відстань одного саджанця від іншого) х2м. (дистанція між рядами кущиків). Але якщо ви не подбали про ямах восени, їх можна викопати у весняний сезон за 10-15 днів до посадки. Саджанці перед посадкою потрібно уважно оглянути, підрізати сухі коріння, і злегка вкоротити наземну частину кущиків. Посадка агрусу проводиться в ями розміром 60 х 40 см. Садити кущики слід з нахилом 45° до поверхні грунту, що в подальшому дасть додаткові бічні корінці і пагони, і як результат, утворює широку основу чагарнику.
Дача.Сад.Город. Готуємо ділянку під огірки
Коріння у кущиків ретельно укладаються в грунт і яма засипається верхнім шаром ґрунту, перемішаного з 1-2 відрами перегною. Близько посаджених кущів грунт ущільнюють, поливають, мульчують. Щоб тля не зайнялася знищенням листочків ягідних культур, і агрус добре прижився, молоді саджанці можна обробити тютюновим настоєм. Приготування настою: 300-400 г тютюнової пилу або махорки заливаються 5 літрами води (теплою) і один день настоюються. Процідити розчин через кілька шарів марлі і розвести до 10 л, Розчинити в ньому натерте (40 г) господарське мило, варити 30 хвилин. Готовим розчином пагони агрусу обприскують в середині травня.

Дача.Сад.Город. агрус, шкідники в саду, мурахи, саджанці, як підживити агрус
У Рівному 12 травня проведуть безкоштовні огляди шкіри для профілактики меланоми

Рівненський обласний шкірно-венерологічний диспансер запрошує мешканців та гостей міста на безкоштовні огляди шкіри, які відбудуться у неділю, 12 травня. Акція приурочена до Дня діагностики меланоми та проводиться в рамках європейської програми EUROMELANOMA.
переглядів: 260
В Україні відсьогодні продаватимуть бензин з додаванням спирту: що це означає для водіїв та цін

З 1 травня 2025 року на всіх автозаправних станціях України набувають чинності нові правила щодо складу бензину. Відтепер пальне, що реалізується, обов'язково повинно містити 5% біоетанолу – спирту, отриманого з біологічної сировини.
переглядів: 307
Повний гід із вибору камери від фотошколи Зелений Квадрат
Купівля першої або нової камери — завдання не з простих. Хтось шукає інструмент для творчості, хтось — для роботи, а дехто — просто хоче «щось нормальне, аби знімало красиво». Але що означає «нормальне»? Яку роль відіграють мегапікселі? Яка матриця підійде саме для нічної зйомки? Чи варто гнатися за брендом?
переглядів: 259
Підбираємо колір фарби для авто: головні нюанси

Пошкодження кузова часто призводить до того, що втрачає свій колір і фарба. Може здатися, що це дрібниця, але часом підібрати потрібний відтінок і повернути ідеальний стан авто виявляється непросто. Навіть незначне відхилення у кольорі зробить нове покриття помітним.
переглядів: 208
Маринад для курячих гомілок: 3 секрети соковитого м'яса

Запечені курячі ніжки – це завжди чудовий вибір для трапези. Ключовий момент – це маринад, який використовується для курки. Маринад для гомілок – ідеальний помічник, коли потрібно приготувати щось оперативне і неймовірно апетитне
переглядів: 318